Ibrahim El Kadriri loopt juichend weg na zijn goal tegen Jong Ajax. Op de voorgrond: Liam van Gelderen.
Volledig scherm
Ibrahim El Kadriri loopt juichend weg na zijn goal tegen Jong Ajax. Op de voorgrond: Liam van Gelderen. © BSR Agency

Volendam houdt zicht op eredivisie na overtuigende zege op Jong Ajax

Overzicht KKDFC Volendam blijft in de race om een plek in de eredivisie. Door een overtuigende zege op nummer 3 Jong Ajax (4-0) verkleinde de club van trainer Wim Jonk de marge in de Keuken Kampioen Divisie met nummer 2 De Graafschap tot vier punten. De Superboeren nemen het morgen in Deventer op tegen Go Ahead Eagles.

Koploper Cambuur, dat acht punten meer en een wedstrijd minder heeft dan Volendam, komt maandagavond pas in actie tegen Jong AZ. De nummers één en twee van de eerste divisie promoveren naar de eredivisie.

Ibrahim El Kadriri passeert Jong Ajax-doelman Dominik Kotarski.
Volledig scherm
Ibrahim El Kadriri passeert Jong Ajax-doelman Dominik Kotarski. © BSR Agency

Bekijk hier de samenvattingen van de KKD (premium). 

Volendam had het in het Kras Stadion alleen in het eerste kwart lastig met Jong Ajax, dat voor het duel één plek hoger stond dan De Wijdbroeken. Maar na de goal van de Belg Francesco Antonucci was het Amsterdamse verzet eigenlijk al gebroken. Nog voor de rust verdubbelde Ibrahim El Kadiri op aangeven van Antonucci de marge, waarna de Belgische middenvelder in de tweede helft zijn tweede van de avond liet aantekenen. In de slotfase klopte Jong Ajax nog flink op de Volendamse poort, maar onderscheidde doelman Nordin Bakker van de thuisploeg zich met knappe reddingen. In de 88ste minuut counterde FC Volendam via Jelle Duin naar 4-0.

In Rotterdam won Excelsior van MVV. Door treffers van Elías Már Ómarsson (2) en Rai Vloet werd het 3-0 voor de ploeg van Marinus Dijkhuizen.

Uitslagen

FC Volendam - Jong Ajax 4 -0 (Bekijk hier de samenvatting - Premium)
34. Antonucci 1-0, 38. El Kadiri 2-0, 52. Antonucci 3-0, 88. Duin 4-0. Toeschouwers: 6263. Scheidsrechter: Van der Laan.

FC Den Bosch - Almere City 1-2 (Bekijk hier de samenvatting - Premium)
5. Van der Velden 1-0, 23. Ahannach 1-1, 61. Efmorfidis 1-2. Toeschouwers: 2019. Scheidsrechter: Bos.

FC Eindhoven - TOP Oss 2-2 (Bekijk hier de samenvatting - Premium)
23. O. Rommens 0-1, 34. P. Rommens (pen.) 0-2, 86. Bourard 1-2, 90. Amevor 2-2. Toeschouwers: 3842. Scheidsrechter: Nagtegaal. Geel: Amevor, Zé Pedro (Eindhoven).

Helmond Sport - FC Dordrecht 1-1 (Bekijk hier de samenvatting - Premium)
55. Swinnen (pen.) 1-0, 89. Breedijk (pen.) 1-1. Toeschouwers: 1554. Scheidsrechter: Dröge. Rood: 53. Wehrmann (Dordrecht). Geel: Stans, Thomassen (Helmond Sport).

Excelsior - MVV 3-0 (Bekijk hier de samenvatting - Premium)
64. Ómarsson 1-0, 75. Vloet 2-0, 79. Ómarsson 3-0. Toeschouwers: 2750. Scheidsrechter: Hensgens. Geel: Vermijl, Mares (MVV).

Telstar - Jong PSV 1-0 (Bekijk hier de samenvatting - Premium)
44. Sambo (e.d.) 1-0. Toeschouwers: 2401. Scheidsrechter: Ruperti. Geel: Bronkhorst (Telstar).