De Graafschap-voorzitter Martin Mos.
Volledig scherm
De Graafschap-voorzitter Martin Mos. © theo kock persfotografie

Voorzitter De Graafschap woedend op Gudde: ‘Volstrekt ruggengraatloos persoon’

VideoDe Graafschap komt volgend jaar opnieuw uit in de Keuken Kampioen Divisie, nadat de voorzieningenrechter van de Rechtbank Midden-Nederland alle argumenten van de Superboeren van tafel veegde om de club met Cambuur te laten promoveren. De klap is als een mokerslag aangekomen bij voorzitter Martin Mos. Hij haalt bij Omroep Gelderland hard uit naar KNVB-directeur Eric Gudde.

KNVB-directeur Eric Gudde en advocaat Harro Knijff.
Volledig scherm
KNVB-directeur Eric Gudde en advocaat Harro Knijff. © BSR Agency

Mos verwijt Gudde vooral dat hij op de nu al legendarische vrijdag de 24ste april niet in het voordeel van De Graafschap en Cambuur besloot. ,,De teleurstelling is groot, maar mijn grootste teleurstelling zit bij de KNVB. Het is toch te zot voor woorden dat die Gudde na het besluit op 24 april zich nergens meer liet zien en horen. En vanavond is de uitspraak en staat hij weer met zijn grote waffel en witte schoentjes vooraan. Gudde is een volstrekt ruggengraatloos persoon.”

Het besluit van vandaag zag Mos wel aankomen. ,,Ik heb dat binnen De Graafschap ook steeds gezegd‘’, zegt hij bij Omroep Gelderland. ,,De rechter gaat niet op de stoel van de KNVB zitten. De bond mocht dit beslissen. Ik had geen enkele andere uitspraak verwacht. De KNVB heeft er met de procedure in april een volstrekte chaos van gemaakt, maar het is te begrijpen dat de rechter dat niet meeweegt. Het is ook wel typisch dat er vorige week nog wat kritische vragen werden gesteld tijdens het kort geding en dat de rechtbank vervolgens wijst op het toepassen van de reglementen. Bij de clubs speelt emotie een grote rol. Maar de rechter hanteert de wet en zo hoort het natuurlijk ook.”

  1. De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitterende foto's

    De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitteren­de foto's

    PSV maakte gisteren bekend dat Ibrahim Afellay vertrekt uit Eindhoven. De 34-jarige Utrechter maakte het afgelopen seizoen zijn rentree, na jaren vol blessureleed. Hij bleef het afgelopen voetbaljaar steken op slechts drie competitiewedstrijden. Afellay denkt dat zijn loopbaan er nog niet op zit en onderzoekt de komende weken of hij bij een andere club aan de slag moet gaan of dreigt het einde van een mooie carrière, die hem via PSV langs FC Barcelona, Olympiakos, Schalke 04, Stoke City en 53 interlands voor Oranje voerde? Een loopbaan in 14 fraaie foto's.