Wie is de ultieme ‘Profeet’? Drie finalisten doen hun laatste voorspellingen

Profeet van de WeekMet Branco van den Boomen (FC Eindhoven), Jordan van der Gaag (Helmond Sport) en Jan van Grinsven (FC Den Bosch) zijn er nog drie gegadigden voor de winst van het ‘Profeet van de Week’-klassement. 

Van den Boomen, Van der Gaag en Van Grinsven hadden allemaal zes van de negen voorspellingen gedaan. Om tot een winnaar te komen, gaat het drietal nog eenmaal een competitieronde voorspellen. Dat is de midweekse speelronde in de eredivisie, de laatste van het seizoen. Behalve de uitslagen raadt het drietal ook het aantal doelpunten dat in de negen wedstrijden valt. 

Dat zijn er volgens Van den Boomen 33. Van der Gaag zit daar iets boven met 37 doelpunten, terwijl Van Grinsven verwacht dat er niet meer dan 31 doelpunten vallen in negen wedstrijden. Wie kroont zich tot de ultieme ‘Profeet’? De winnaar wordt later bekendgemaakt. 

Volledig scherm
Profeet finale © BD
  1. Oud-speler Usta nieuwe trainer MVV, Elsen technisch directeur

    Oud-spe­ler Usta nieuwe trainer MVV, Elsen technisch directeur

    Fuat Usta gaat aan de slag als hoofdtrainer van MVV Maastricht. De 46-jarige ex-prof van onder meer MVV, Fortuna Sittard, SC Cambuur, Sparta Rotterdam en Besiktas neemt de plaats in van Ron Elsen, die ruim vijf jaar als coach fungeerde van de Limburgse eerstedivisieclub. Hij gaat, als de onderhandelingen helemaal zijn afgerond, verder als technisch directeur bij MVV. Elsen (53) is al dertig jaar in dienst van de Limburgse club.