Samy Bourard maakte afgelopen seizoen in 31 officiële duels 13 goals voor FC Eindhoven.
Volledig scherm
Samy Bourard maakte afgelopen seizoen in 31 officiële duels 13 goals voor FC Eindhoven. © BSR Agency

Zaakwaarnemer Bourard bevestigt interesse ADO Den Haag maar sluit FC Eindhoven niet uit

Voor de transfervrije Samy Bourard (23) en Karim Essikal (24) is interesse vanuit de eredivisie, zo meldt hun zaakwaarnemer Zouhair Essikal. ADO Den Haag is één van de clubs die bij hem geïnformeerd heeft naar Bourard, afgelopen seizoen met dertien goals de topscorer van FC Eindhoven.

,,Beide spelers hopen op een stap naar de eredivisie. Dat was bij hun komst naar FC Eindhoven (in 2018) al het uiteindelijke doel”, vertelt spelersmakelaar Zouhair Essikal, die ook schemert met buitenlandse belangstelling voor de twee middenvelders. Concrete aanbiedingen zijn er nog niet. ,,Een paar eredivisieclubs hebben bij mij geïnformeerd, waaronder ADO Den Haag naar Bourard.”

Nieuw contract FC Eindhoven
FC Eindhoven zegde eind maart de aflopende contracten van Bourard en Karim Essikal formeel op, maar gaf daarbij meteen aan wel door te willen met de Belgen en met beiden in gesprek te gaan over een nieuw contract.

,,Er liggen voorstellen van FC Eindhoven op tafel. We hebben veel respect voor de club, maar wij hebben momenteel geen haast. We wachten even af hoe de markt reageert op de coronacrisis”, aldus Zouhair. ,,We gooien de deur naar FC Eindhoven zeker niet dicht. Als Bourard en Essikal in de eerste divisie actief blijven, dan blijven ze waarschijnlijk bij FC Eindhoven omdat ze zich daar goed voelen.”

Topscorer
Bourard startte geweldig, had het daarna een periode lang zwaar, maar verkeerde in de laatste weken van het seizoen weer in bloedvorm. De rasvoetballer kan uitstekende statistieken overleggen, met 13 goals in 31 officiële wedstrijden. Essikal had het afgelopen seizoen lastiger dan in zijn debuutjaar en raakte begin 2020 zelfs zijn basisplaats kwijt. Toch kwam de controleur in totaal tot 25 competitieduels.