Lous Verrest-Huinen uit Maarheeze is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau
Volledig scherm
Lous Verrest-Huinen uit Maarheeze is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau © Jelle Krekels

Cranendonck: Een Ridder, een Officier en vier keer Lid in de Orde van Oranje-Nassau

LintjesCRANENDONCK - In gemeente Cranendonck zijn 6 lintjes uitgereikt. Vier personen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, één persoon tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en één persoon tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Jos van den Broek benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Volledig scherm
Jos van den Broek benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. © Jelle Krekels

Voor zijn decennialange inzet voor de Heilige Cornelius Parochie in Budel, is Jos van den Broek (71) benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Of het nu is als koster, lid van de werkgroep Eerste Communie, Kerkwacht of mede-organisator van de jaarlijkse bedevaart naar Kevelaer: de kerk kan op hem rekenen. Ook op andere gebieden was de Budelnaar altijd bereid om te ondersteunen. Zo is hij vrijwilliger geweest bij CNV Vakmensen, het Oranje Comité in Budel, Harmonie Eendracht Maakt Macht en bij Zorgcentrum Mariënburght in Budel.

Jaap Commandeur benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Volledig scherm
Jaap Commandeur benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. © Jelle Krekels

Hij is al meer dan dertig jaar het gezicht van het Landgoed Kamersven, en om die reden is Jaap Commandeur benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau(72). Eerst was hij actief als bosbeheerder in het bestuur en daarna als ondersteuner van het bestuur met allerlei activiteiten. De Maarheezenaar is al jaren actief lid en vrijwilliger bij het IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) en was medeoprichter en voorzitter van de Werkgroep AED in Maarheeze. Jarenlang verzorgde hij de trainingen aan de vrijwilligers. 

Rob Fijneman uit Maarheeze is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.
Volledig scherm
Rob Fijneman uit Maarheeze is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. © Jelle Krekels

Al sinds 1986 is Rob Fijneman (54) uit Maarheeze werkzaam bij KPMG Advisory maar dat is niet genoeg om de hoge onderscheiding voor Officier in de Orde van Oranje-Nassau te krijgen. Daarvoor moet je ook een prestatie hebben geleverd waar de samenleving baat bij heeft. Dat doet Fijneman door zijn persoonlijke inzet, visie en kwaliteiten in te zetten voor een kwalitatief hoogstaand onderwijsaanbod op het gebied van IT-auditing. Hij is verbonden aan Tilburg University en is Academie Director van de opleiding Executive Master of IT-Auditing. 

Bert Kissen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Volledig scherm
Bert Kissen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. © Jelle Krekels

Al jong raakte Bert Kissen(76) betrokken bij Jong Nederland in Budel. Een jeugdvereniging opgericht door zijn vader. Eerst werd hij lid, daarna hopman, kampleider, voorzitter en adviseur. Altijd met maar één doel: het belang van de opgroeiende jeugd van Budel-Schoot. Om die reden is hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ook richtte hij een buurtvereniging op, was hij betrokken bij toneelvereniging en de bonte avonden van de CV De Pintewippers. Momenteel is hij actief bij Stichting Jeugdbelangen en zorgcentrum Mariënburght in Budel. 

Wil van Meijl uit Budel-Schoot benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Volledig scherm
Wil van Meijl uit Budel-Schoot benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. © Jelle Krekels

Ruim veertig jaar is Wil Van Meijl actief geweest in het onderwijs. Hij was zowel leraar als adjunct-directeur op basisschool De Boogurt in Budel en doet daarnaast al sinds 1978 vrijwilligerswerk. Zo is hij secretaris, penningmeester en voorzitter van het Gemengd Zangkoor Budel-Schoot en is hij jaren actief voor badmintonvereniging ‘BC Budel’. Ook buurtvereniging Klein Schoot kan op hem rekenen. Vanwege zijn inzet is Wil van Meijl (63) uit Budel-Schoot benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Lous Verrest - Huinen uit Maarheeze is voor haar grote betrokkenheid beloond met de onderscheiding tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Volledig scherm
Lous Verrest - Huinen uit Maarheeze is voor haar grote betrokkenheid beloond met de onderscheiding tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. © Jelle Krekels

Lous Verrest - Huinen(72) uit Maarheeze is voor haar grote betrokkenheid beloond met de onderscheiding tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Naast haar werk als onderwijzeres staat het leven van Verrest-Huinen grotendeels in het teken van vrijwilligerswerk. Zij was redactielid van het kerkblad in Maarheeze, en vrijwilliger bij het Regionaal Instituut Cultuur- en Kunsteducatie in Weert. Later kwamen daar Stichting Land van Horne en de landelijke patiëntenvereniging Hematon bij. Voor deze organisaties zet zij zich met hart en ziel in.