Volledig scherm
PREMIUM
De container voor de deur van het advocatenkantoor van Van der Biezen. © BD

Beveiligde advocaat Van der Biezen uit Den Bosch: ‘Ik schrok enorm’

DEN BOSCH - De gedachten van advocaat Arthur van der Biezen gingen woensdag na de liquidatie van collega Derk Wiersum direct terug naar oktober 2009. De Bossche raadsman werd destijds 24 uur per dag beveiligd na een doodsbedreiging.

,,Ja natuurlijk dacht ik er meteen aan terug. Ik schrok enorm, dit is heel erg beangstigend”, reageert Van der Biezen op het overlijden van Wiersum. De advocaat uit Den Bosch werd zelf van oktober 2009 tot en met maart 2010 continu beveiligd na een doodsbedreiging. Voor de deur van zijn advocatenkantoor aan de Havensingel stond al die tijd een politiecontainer van waaruit hij door twee agenten 24 uur per dag in de gaten werd gehouden. Hij woonde er ook vlakbij. 

  1. Nu zijn Bossche winkeliers mikpunt van Kick Out Zwarte Piet: ‘Straks vliegt er steen door ruit’
    PREMIUM

    Nu zijn Bossche winkeliers mikpunt van Kick Out Zwarte Piet: ‘Straks vliegt er steen door ruit’

    Vr 22 nov. Nu de sint veilig is aangekomen in Den Bosch, richt Kick Out Zwarte Piet (KOZP) haar pijlen op de lokale middenstand. Bakkerij Jan de Groot, Keurslagerij Slenders, Kantoorboekhandel Mettrop en feestwinkel Hoofs moeten van de actiegroep de in hun ogen racistische zwartepietenpoppetjes uit de etalageruit halen. De winkeliers zelf zijn angstig om te reageren. ,,Er lopen momenteel zoveel heetgebakerde mensen rond.”