Het Belgische trio Jochen Alderweireldt, Ellen Alderweireldt en Daan Maarten: 'Dit nooit meer.'
Volledig scherm
PREMIUM
Het Belgische trio Jochen Alderweireldt, Ellen Alderweireldt en Daan Maarten: 'Dit nooit meer.' © Jurriaan Nolles

Alle emoties komen voorbij tijdens Marathon Eindhoven

Foto'sEINDHOVEN -  Met een van pijn vertrokken gezicht zit Martijn Stoffer tegen de muur van het Fair Play Casino aan de Eindhovense Vestdijk. Hij heeft het volbracht, de 42 kilometer en 195 meter. Hoe het was? ,,Mooi, maar heel warm.'' 

Martijn Stoffer: 'Mooi maar warm.'
Volledig scherm
Martijn Stoffer: 'Mooi maar warm.' © Jurriaan Nolles

Hij heeft de hele zomer getraind voor deze dag. In september liep hij maar liefst 217 trainingskilometers. Nog nooit had hij zich zo goed voorbereid, maar deze keer (in zijn achtste marathon) wilde hij eindelijk eens onder de 3 uur en 30 minuten duiken. Dat was nog niet makkelijk met een zoon van twee jaar en een drukke baan. Hij moest goed plannen om alles in goede banen te leiden. Toen hij op de finishstreep naar de klok keek, kon hij zijn geluk niet op: 3.28. De marathon is voor alle lopers een avontuur: Hoe hard moet ik vertrekken? Is het verval niet te groot? Kan ik nog versnellen? Het avontuur neemt je mee door de hele stad. Langs blaasorkesten, fanatieke supporters, kinderen die om een high five vragen, het Philips Stadion en als toetje het Stratumseind.

  1. Nuenense politieman die levensgevaarlijke RAF-terrorist greep, komt met echtgenote om het leven

    Nuenense politieman die levensge­vaar­lij­ke RAF-terrorist greep, komt met echtgenote om het leven

    NUENEN/EINDHOVEN - 22 september 1977. Een zwarte bladzijde uit de geschiedenis van de Nederlandse politie. De voortvluchtige en gevreesde Duitse RAF-terrorist Knut Folkerts schiet in Utrecht een rechercheur dood en verwondt een tweede agent levensgevaarlijk. Een politieman die buiten post, gaat achter de vluchtende schutter aan. Het is de Nuenense Flip Raap, lid van het Brabantse observatieteam dat bij de aanhouding assisteert.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven