Eindhoven maakt zich in de vroege vrijdagochtend op voor de 35ste Marathon Eindhoven (powered by ASML) op zaterdag 13 en zondag 14 oktober 2018.
Volledig scherm
Eindhoven maakt zich in de vroege vrijdagochtend op voor de 35ste Marathon Eindhoven (powered by ASML) op zaterdag 13 en zondag 14 oktober 2018. © Michel Theeuwen

Eindhoven maakt zich op voor de 35ste marathon

EINDHOVEN - Eindhoven, vrijdag 12 oktober, even voor half negen, Mathildelaan. De hekken staan klaar om het parcours van de 35ste Marathon Eindhoven (Powered by ASML) vorm te geven. De stad maakt zich op voor het loopevenement. 

Zaterdagavond om 19.30 uur start het eerste onderdeel, de 5KM4ALL. 

Logo 2017 Marathon Eindhoven powered by ASML
Volledig scherm
Logo 2017 Marathon Eindhoven powered by ASML © Marathon Eindhoven

Dan gaat iedereen die kan bewegen, te voet, wandelend, in de rolstoel of hoe dan ook, van start op de Pastoor Petersstraat. Een uur later gevolgd door de lopers op de Jumbo 10 km Run by Night. Voor het eerst eindigen deze twee koersen ook op de Vestdijk. 

Zaterdag 13 en zondag 14 oktober is de 35ste editie van de Marathon Eindhoven (Powered by ASML). Foto Luka de Kruijf
Volledig scherm
Zaterdag 13 en zondag 14 oktober is de 35ste editie van de Marathon Eindhoven (Powered by ASML). Foto Luka de Kruijf © Luka de Kruijf/Marathon Eindhoven

Zondagmorgen gaat het dan om 9.45 uur los met de Aon City Run 5 km (start op de Geldropseweg) en om 11.00 uur de Chiquita Mini Marathon 1 Mijl (op het 18 Septemberplein). De 'echte' lopers beginnen om 10.00 uur aan de hele Marathon Eindhoven met start op de Mathildelaan.  Tussen 13.30 en 14.00 uur starten de lopers op de halve marathon in drie 'waves' op de Montgomerylaan. 

De finish op de Vestdijk gaat dicht om 17. 00 uur. 

Meer informatie op de site van de Marathon Eindhoven

  1. Nuenense politieman die levensgevaarlijke RAF-terrorist greep, komt met echtgenote om het leven

    Nuenense politieman die levensge­vaar­lij­ke RAF-terrorist greep, komt met echtgenote om het leven

    NUENEN/EINDHOVEN - 22 september 1977. Een zwarte bladzijde uit de geschiedenis van de Nederlandse politie. De voortvluchtige en gevreesde Duitse RAF-terrorist Knut Folkerts schiet in Utrecht een rechercheur dood en verwondt een tweede agent levensgevaarlijk. Een politieman die buiten post, gaat achter de vluchtende schutter aan. Het is de Nuenense Flip Raap, lid van het Brabantse observatieteam dat bij de aanhouding assisteert.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven