Kim Dillen stapte na 30 kilometer uit.
Volledig scherm
Kim Dillen stapte na 30 kilometer uit. © Foto van de Meulenhof

Eindhovense Kim Dillen komt niet in flow en stapt uit: ‘Dit was een heel slechte training, vooral mentaal’

Bij het dertig kilometerpunt stapte Kim Dillen zondag gedesillusioneerd uit. De Eindhovense wilde in eigen stad een eerste olympische limietpoging wagen op de marathon, maar het liep niet. ,,Dit is de beste keuze voor nu”, zei Dillen een paar uur later in atletenhotel Pullman. ,,Van een eindtijd van 2.40 word ik ook niet blij en nu heb ik niet de schade van een hele marathon.”

Al bij 15 kilometer voelde Dillen, die al op een rustiger schema was vertrokken, dat het een onmogelijke missie was. ,,De eerste halve marathon moet easy komen, maar zo voelde het niet. Door de adrenaline voel je normaal de pijntjes niet, maar nu wel. Ik kon dat daarna ook in mijn hoofd niet meer kantelen en het tempo zakte in”, aldus Dillen, die gegangmaakt werd door Colin Bekers, Michiel Vink en Tim Verbaandert. ,,Dit was een heel slechte training, vooral mentaal. Hier ga ik nog wel een weekje van balen. Ik heb nog nooit zo’n slechte marathonervaring gehad, ik kwam gewoon niet in die flow.”

Dillen gaat nu rust pakken om geheel fit te worden en wil dan in het voorjaar een nieuwe limietpoging doen voor de Spelen van Tokio. Die streeftijd is 2.28,30.