Volledig scherm
Beeld van de finish van Marathon Eindhoven. © Marathon Eindhoven/Luka de Kruijf

Hermes: busreizigers hou rekening met Marathon Eindhoven

EINDHOVEN - Omleidingen, vertragingen en rituitval daar moeten busreizigers in Eindhoven zaterdagavond en zondag rekening mee houden. Vanwege de Marathon Eindhoven zijn er veel wegen afgesloten en kunnen bussen niet of alleen via omleidingen rijden. 

Op zaterdag 13 oktober rijdt Hermes vanaf 18.00 uur tot het einde van de dienst op diverse lijnen in Eindhoven via een omleiding. Met name in de binnenstad vervallen veel haltes door de start en finish en het parcours van de 5- en 10-kilometer. 

Lees verder onder de foto.

Volledig scherm
Busstation Neckerspoel in Eindhoven. © Jeroen Hendriks/fotomeulenhof

Op zondag 14 oktober is de situatie wat ingewikkelder. Dan rijden veel lijnen tot 13.00 uur helemaal niet binnen Eindhoven; andere nemen 's ochtends een omleiding. Daarna is de zuidlus van de hele marathon vrij. Vanaf 13.00 uur rijden de meeste lijnen richting zuiden vanaf de Ring, de haltes in de binnenstad en binnen de Ring vervallen; er wordt gereden met een omleiding. Na zondagavond 19.00 uur wordt de normale dienstregeling zo spoedig mogelijk hervat. Maar ook dan moet rekening gehouden worden met vertragingen. 

Voor meer precieze informatie over de dienstverlening van Hermes in Eindhoven kunnen reizigers de websites van de busmaatschappij en van Bravo raadplegen. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
8742 stemmen