Beeld van de finish van Marathon Eindhoven.
Volledig scherm
Beeld van de finish van Marathon Eindhoven. © Marathon Eindhoven/Luka de Kruijf

Hermes: busreizigers hou rekening met Marathon Eindhoven

EINDHOVEN - Omleidingen, vertragingen en rituitval daar moeten busreizigers in Eindhoven zaterdagavond en zondag rekening mee houden. Vanwege de Marathon Eindhoven zijn er veel wegen afgesloten en kunnen bussen niet of alleen via omleidingen rijden. 

Op zaterdag 13 oktober rijdt Hermes vanaf 18.00 uur tot het einde van de dienst op diverse lijnen in Eindhoven via een omleiding. Met name in de binnenstad vervallen veel haltes door de start en finish en het parcours van de 5- en 10-kilometer. 

Lees verder onder de foto.

Busstation Neckerspoel in Eindhoven.
Volledig scherm
Busstation Neckerspoel in Eindhoven. © Jeroen Hendriks/fotomeulenhof

Op zondag 14 oktober is de situatie wat ingewikkelder. Dan rijden veel lijnen tot 13.00 uur helemaal niet binnen Eindhoven; andere nemen 's ochtends een omleiding. Daarna is de zuidlus van de hele marathon vrij. Vanaf 13.00 uur rijden de meeste lijnen richting zuiden vanaf de Ring, de haltes in de binnenstad en binnen de Ring vervallen; er wordt gereden met een omleiding. Na zondagavond 19.00 uur wordt de normale dienstregeling zo spoedig mogelijk hervat. Maar ook dan moet rekening gehouden worden met vertragingen. 

Voor meer precieze informatie over de dienstverlening van Hermes in Eindhoven kunnen reizigers de websites van de busmaatschappij en van Bravo raadplegen. 

  1. Nuenense politieman die levensgevaarlijke RAF-terrorist greep, komt met echtgenote om het leven

    Nuenense politieman die levensge­vaar­lij­ke RAF-terrorist greep, komt met echtgenote om het leven

    NUENEN/EINDHOVEN - 22 september 1977. Een zwarte bladzijde uit de geschiedenis van de Nederlandse politie. De voortvluchtige en gevreesde Duitse RAF-terrorist Knut Folkerts schiet in Utrecht een rechercheur dood en verwondt een tweede agent levensgevaarlijk. Een politieman die buiten post, gaat achter de vluchtende schutter aan. Het is de Nuenense Flip Raap, lid van het Brabantse observatieteam dat bij de aanhouding assisteert.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven