Koersdirecteur Marathon Eindhoven: ‘Nazomerse omstandigheden hebben impact op de resultaten’

VIDEOMarc Corstjens, als koersdirecteur verantwoordelijk voor het eliteveld van Marathon Eindhoven, kon na afloop niet anders dan tevreden zijn met de winnende tijd van 2.07,32 uur, gelopen door de Keniaan Elisha Rotich. 

,,Het was warm, 23 graden aan de finish. Daardoor was er heel veel volk op de been. Maar de nazomerse omstandigheden hebben wel wat impact op de resultaten in de marathon. Er zijn veel atleten in de elitegroep uitgevallen”, aldus Corstjens voor de camera van het ED. 

,,Anderzijds was het een mooie strijd tot op het einde en lopen de nummers één, twee en drie een persoonlijk record. Het is altijd een kritiek punt als de laatste tempomaker uit de koers stapt en dat was al op dertig kilometer. Toen zaten we nog exact op schema, dus zij hebben perfect hun werk gedaan. Maar omdat de groep toen nog vrij groot was, kijkt men naar elkaar. Dan verlies je vijf seconden per kilometer en dat telt op. Niet iedereen wil dan al voluit gaan. Je krijg zo een mooie wedstrijd, maar het tempo wordt dan iets gedrukt. We zitten maar een seconden per kilometer boven de streeftijd, dan moet je onder deze omstandigheden tevreden mee zijn.”

Start van de Marathon Eindhoven
Volledig scherm
Start van de Marathon Eindhoven © Fotopersburo van de Meulenhof BV