Volledig scherm
Een reclamebord voor de marathon in Amsterdam op de looproute van de Eindhovense marathon.

Landjepik in marathonland? Amsterdam adverteert op route van Marathon Eindhoven

EINDHOVEN - Ze zijn bijna niet te missen: de gigantische reclameborden voor de TCS Amsterdam Marathon die op 20 oktober plaatsvindt in de hoofdstad. Opmerkelijk detail is dat de borden te vinden zijn op de route van Marathon Eindhoven, die precies een week eerder plaatsvindt. 

De kans dat iemand ze allebei gaat lopen is nagenoeg nihil: Marathon Eindhoven is namelijk op 13 oktober en de Amsterdamse marathon op 20 oktober. Toch adverteert TCS Amsterdam Marathon met een enorme billboards op de route van de Marathon Eindhoven. Ze staan onder meer op de Anthony Fokkerweg, Limburglaan en de Kennedylaan. Landjepik?

Wie snel conclusies wil trekken kan bijna niet anders dan denken dat Amsterdam graag wat van die sportievelingen uit Zuidoost-Brabant aan zich wil binden. Toch maakt de organisatie achter het Eindhovense evenement zich daar geen zorgen om. 

,,Dit doen ze al jaren", zegt directeur Edgar de Veer. ,,Ze voeren een beleid waarbij ze door het hele land adverteren terwijl wij ons juist meer richten op online mogelijkheden.” De Veer slaapt er dan ook geen seconde minder om. ,,We moeten uitgaan van onze eigen kracht in plaats van kijken naar wat onze concurrenten doen. We weten dat mensen graag een marathon lopen in hun eigen stad of dichtbij huis zodat er veel bekenden kunnen komen kijken. We horen bovendien nog altijd van onze deelnemers dat we de ‘gezelligste’ marathon zijn.” 

Hij vindt het eerder een compliment als het mensen opvalt dat ‘Amsterdam’ adverteert op de looproute van Eindhoven. ,,Dat zegt iets over de betrokkenheid van de Eindhovenaren bij het sportevenement.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
8742 stemmen