Gezelligheid tijdens de doorloop van de Marathon Eindhoven 2018 op het Stratumseind.
Volledig scherm
PREMIUM
Gezelligheid tijdens de doorloop van de Marathon Eindhoven 2018 op het Stratumseind. © Jean Pierre Reijnen

Marathon Eindhoven stevent af op recordaantal deelnemers

PollEINDHOVEN - De Marathon Eindhoven groeit mogelijk naar een nieuw deelnemerrecord. Het aantal lopers op de hele marathon loopt waarschijnlijk op tot boven de 3000 lopers.  

Logo 2017 Marathon Eindhoven powered by ASML
Volledig scherm
Logo 2017 Marathon Eindhoven powered by ASML © Marathon Eindhoven

Voor de klassieke afstand van ruim 42 kilometer marathon hebben zich nu al 20 procent meer mensen zich aangemeld dan vorig jaar, zegt directeur Edgar de Veer. Ook het aantal lopers op de 10 kilometer en de halve marathon stijgt verder, met 4 en 9 procent. ,,Het zit dus nog wel goed met het hardloopvirus in Eindhoven. Wij willen ons ook graag doorontwikkelen. Want het is zeker geen vanzelfsprekendheid dat een hardloopevenement blijft groeien.”

  1. Nuenense politieman die levensgevaarlijke RAF-terrorist greep, komt met echtgenote om het leven

    Nuenense politieman die levensge­vaar­lij­ke RAF-terrorist greep, komt met echtgenote om het leven

    NUENEN/EINDHOVEN - 22 september 1977. Een zwarte bladzijde uit de geschiedenis van de Nederlandse politie. De voortvluchtige en gevreesde Duitse RAF-terrorist Knut Folkerts schiet in Utrecht een rechercheur dood en verwondt een tweede agent levensgevaarlijk. Een politieman die buiten post, gaat achter de vluchtende schutter aan. Het is de Nuenense Flip Raap, lid van het Brabantse observatieteam dat bij de aanhouding assisteert.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven