Kim Dillen wil in Eindhoven de olympische marathonlimiet lopen.
Volledig scherm
Kim Dillen wil in Eindhoven de olympische marathonlimiet lopen. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Olympische limietpoging Dillen en Choukoud in Eindhoven

Kim Dillen en Khalid Choukoud hopen op 13 oktober tijdens de 36ste marathon van Eindhoven de limiet voor de Olympische Spelen van Tokio 2020 te lopen. De Eindhovense Dillen moet van de Nederlandse Atletiekunie onder de 2 uur 28 minuten en 30 seconden lopen, terwijl Hagenees Choukoud moet voldoen aan 2.11.30 uur.

Dillen werd op 12 juli 2018 moeder van dochter Laurenne en focust zich sindsdien op de olympische marathon. Haar persoonlijke record staat op 2.33.24 (Berlijn 2017). ,,Ik merk aan alles dat ik fitter ben dan ooit", aldus Dillen. ,,Natuurlijk moet ik een flinke stap maken om de limiet te lopen, maar als mijn voorbereiding naar wens verloopt ben ik ervan overtuigd dat het gaat lukken. Het is een extra stimulans om de limietpoging in mijn eigen Eindhoven te kunnen doen.”

Choukoud (pr 2.10.52) kwam dit voorjaar in Rotterdam tot 2.13.41. ,,Die prestatie heeft me vertrouwen gegeven. Ik wil me heel graag in Eindhoven kwalificeren voor de Olympische Spelen. Ik heb al twee keer sneller gelopen dan de huidige limiet, dus ik begin mijn voorbereiding vol vertrouwen.”