Volledig scherm
© Thinkstock

Man uit Eindhoven moet cel in na mishandeling vriendin

DEN BOSCH - Een Eindhovenaar die zijn vriendin mishandelde moet in totaal drie maanden de cel in. In de straf is ook verrekend dat hij de politie beledigde en zich daarna verzette tegen arrestatie. 

De rechtbank in Den Bosch sprak hem vrijdag vrij van een andere mishandeling en bedreiging omdat daarvoor onvoldoende bewijs is. De officier van justitie had in totaal zes maanden geëist.

Bloedproef

De man moet ook in totaal negen maanden zijn rijbewijs inleveren voor gevaarlijk rijden en het weigeren van een bloedproef. Daarnaast legt de rechtbank hem een extra straf van een week gevangenis op omdat hij zonder rijbewijs reed. 

Op de rechtszitting twee weken geleden ontkende de man dat hij zijn partner had mishandeld. ,,Er klopt geen reet van. Het is allemaal opgeblazen. Ik heb niks gedaan, absoluut niet, kom eens op hee. Ik wil niet gezien worden als een of andere mishandelaar”, voegde Jeannot W. (34) de rechtbank toe in duidelijke taal.

Smartengeld

De rechtbank denkt dat W. wel degelijk zijn partner heeft mishandeld, maar ziet onvoldoende bewijs voor een mishandeling van een andere vrouw. De rechtbank gelooft haar verhaal wel, maar haar verhaal alleen is te weinig bewijs. Beide vrouwen zaten in de rechtszaal, de een zwanger van haar tweede kind met W., de ander om 1000 euro smartengeld te vragen. Omdat de tweede mishandeling niet is bewezen, krijgt ze dat geld niet.

W. stond ook terecht voor het beledigen van de politie. Op een stapavond had hij enkele agenten onder meer uitgemaakt voor ‘frikandellen.’ Toen hij daarna in de boeien werd geslagen, verzette hij zich.

  1. Wereldboom in ’t Wasven: Hart van hout voor Gevlekte Zuiderling
    PREMIUM

    Wereldboom in ’t Wasven: Hart van hout voor Gevlekte Zuiderling

    Gisteren kwamen in ’t Wasven natuur en cultuur samen tijdens Fête de la Nature: Alfred van Kempen, bestuursvoorzitter Groendomein Wasven en Sandra van Gerwen, projectleider CKE hadden voor de tweede maal de handen ineen geslagen om dit festival te organiseren. Het thema dit jaar was bomen, en niet zonder reden: precies tien jaar geleden werd een majestueuze plataan in ’t Wasven als eerste Wereldboom in Nederland ingewijd. De boom, met de naam de Gevlekte Zuiderling, is rond 1760 geplant.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven