Eindhovens SP-raadslid dat vastzit in Turkije wekte online de indruk dat hij in Nederland is

videoEINDHOVEN - De fractievoorzitter van de Eindhovense SP, Murat Memis (30), wordt sinds eind april vastgehouden in Turkije. Op zijn Facebookpagina, waarop hij na die datum nog berichten postte, rept hij daar met geen woord over. Hij post alsof hij in Eindhoven is.

Murat Memis zou op 30 april in Turkije zijn  opgepakt en vier dagen in de cel hebben gezeten. Op zijn Facebookpagina postte Memis na 28 april echter nog een aantal berichten, waarin hij met geen woord laat blijken dat hij vastzit in Turkije. Een van die berichten is van 7 mei. Het is een post met een live-video die is opgenomen in de raadszaal van Eindhoven. Op die datum zat Memis echter in Turkije.

Ook op zijn Twitter-account zijn na 30 april nog berichten geplaatst, zoals op 3 mei, over de hoge benzineprijzen.

Op dinsdag, de dag dat bekend werd dat Memis vastzit in Turkije, worden er nog steeds twitterposts geplaatst op zijn account. Volgens burgemeester Jorritsma gebeurt dit omdat het een gezamenlijk account van de SP betreft. In een van de laatste posts wordt opgeroepen om Memis vrij te laten. 

Na vier dagen cel zou Memis zijn vrijgelaten. Hij mag Turkije echter niet uit in afwachting van zijn proces.

Volledig scherm
Murat Memis 5SPMuratMemis.jpg
  1. Van Bommel vindt niet dat PSV is weggespeeld: ‘We hebben het zelf weggegeven’

    Van Bommel vindt niet dat PSV is wegge­speeld: ‘We hebben het zelf weggegeven’

    PSV-trainer Mark van Bommel vond na afloop van FC Utrecht-PSV niet dat zijn ploeg is weggespeeld. De 3-0 nederlaag kwam in de tweede helft tot stand. ,,We hebben het zelf weggegeven”, gaf hij onder meer aan. Hij was niet te spreken over de rode kaarten die Nick Viergever en Jorrit Hendrix pakten, maar gaf tegelijkertijd aan dat het hem zelf ook een aantal keren is overkomen. ,,Het mag alleen niet gebeuren.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (49%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
8980 stemmen