Volledig scherm
© REUTERS

Achterstallig onderhoud bij NXP in Eindhoven: 50 banen weg

EINDHOVEN - Door de overnamepoging van NXP door Qualcomm waren er de laatste twee jaar bij NXP geen reorganisaties. Om dit ‘achterstallig onderhoud’ goed te maken heeft directeur Nederland Guido Dierick gisteren een reorganisatie aangekondigd die in Nederland vijftig banen, waarvan 31 in Eindhoven, gaat kosten. 

Volgens Dierick is op deze ontslagen het Sociaal Plan van toepassing, waarbij in een half jaar wordt geprobeerd de mensen aan een nieuwe baan te helpen. „We kijken dan eerst naar eigen vacatures, waar we er eveneens ongeveer vijftig van hebben. Dat zal niet in alle gevallen lukken waarna we buiten het bedrijf gaan zoeken. In eerdere reorganisaties lukte dat bij 80 procent van de mensen.”

De ontslagen vallen vooral op de afdeling waar chips voor bankpasjes en creditcards worden ontworpen. Van deze afdeling vervalt voor 27 mensen hun baan. Volgens Dierick is de omzet van deze divisie in enkele jaren gehalveerd en moet de afdeling hieraan aangepast worden. Op de afdeling die chips ontwerpt voor het draadloos opladen van onder meer mobiele telefoons vervallen negentien arbeidsplaatsen in Nijmegen en één in Eindhoven. Tot slot wordt de afdeling Microcontrollers in Eindhoven met drie arbeidsplaatsen opgeheven.