Werknemers van NXP.
Volledig scherm
Werknemers van NXP. © ANP XTRA

Chipfabrikant NXP in Eindhoven betaalt 1,76 miljard dollar voor wifi specialist

EINDHOVEN - Chipfabrikant NXP in Eindhoven is met het Britse Marvell overeengekomen het onderdeel Marvell’s Wireless over te nemen voor 1,76 miljard dollar (1,58 miljard euro). De overname omvat de divisie die gespecialiseerd is in verbindingssystemen voor zakelijke doeleinden. Het onderdeel van Marvell wordt gezien als specialist op het gebied van de modernste wifi en Bluetooth technologie. 

De overname omvat ongeveer 550 werknemers wereldwijd en een omzet van ongeveer 300 miljoen dollar die naar de verwachting van NXP tegen 2022 zal zijn verdubbeld. De overname zal begin volgend jaar worden voltooid en daarna meteen bijdragen aan de omzet van NXP.

Pionier in innovatie

Het onderdeel van Marvell dat NXP overneemt is al bijna twintig jaar een pionier in het leveren van innovatieve, veilige en betrouwbare wifi en Bluetooth-combinaties. De overname stelt NXP in staat om klanten draadloze verbindingen aan te bieden waaronder wifi 4, 5, 6 en Bluetooth / BLE. NXP kan deze combineren met zijn computerplatforms en processoren. Net als in oplossingen voor de Industriële markt, het internet der dingen en auto-technologie. Ook voor communicatie, nodig in de logistiek bij de toeleverende industrie, zijn de nieuwe producten belangrijk.

Topman Richard Clemmer zegt blij te zijn de verbindingsmiddelen van Marvell te kunnen combineren met de producten van NXP. „We kunnen onze klanten nu een heel breed producten pallet bieden, inclusief beveiliging op maat en een volledige suite draadloze connectiviteit met wifi en Bluetooth. Ik ben heel blij dat dit team van wereldklasse met de juiste reeks complementaire connectiviteitstechnologieën zich bij NXP voegt.”