Brabant legt steeds meer gewicht in de schaal als het gaat om het aanvragen van patenten.
Volledig scherm
PREMIUM
Brabant legt steeds meer gewicht in de schaal als het gaat om het aanvragen van patenten. © Getty Images

Eindhoven steeds dominanter als uitvindersregio dankzij Philips, Signify, ASML en NXP

EINDHOVEN - Zuidoost-Brabant wordt in Nederland steeds dominanter als uitvindersregio. Het aantal Brabantse patentaanvragen is met bijna vijf procent gestegen, blijkt uit nieuwe cijfers. Grootste aanvrager Philips zakt ondertussen opnieuw op de Europese ranglijst. Het concern beschermt steeds meer slimmigheden op andere manieren. 

Om het even in perspectief te plaatsen: Brabant vroeg het afgelopen jaar in totaal 3.757 patenten aan. Bedrijven in Zeeland vroegen er gezamenlijk zes aan. En in Drenthe: 22. Dankzij vooral Philips, Signify (Philips’ voormalige lichttak), ASML, NXP en specialist in navigatie- en netwerktechnologie Here in Eindhoven gooit de regio hoge ogen als het gaat om octrooien. 

  1. KLM in de fout: extra schadevergoeding voor ontslagen begeleidster van vips

    KLM in de fout: extra schadever­goe­ding voor ontslagen begeleid­ster van vips

    Luchtvaartmaatschappij KLM moet een ervaren werkneemster die beroemde artiesten en pornosterren begeleidde bij vertrek en aankomst op Schiphol een extra schadevergoeding ter waarde van 75.000 euro betalen. De vrouw, die als vip-begeleidster werkte, werd begin vorig jaar als gevolg van een arbeidsconflict ontslagen. Haar werkgever heeft daarbij ‘ernstig verwijtbaar’ gehandeld, oordeelde het Amsterdamse gerechtshof gisteren in hoger beroep.