Het apparaat van NXP waarmee afwijkingen in apparaten kunnen worden voorspeld en gedetecteerd.
Volledig scherm
Het apparaat van NXP waarmee afwijkingen in apparaten kunnen worden voorspeld en gedetecteerd. © NXP

NXP in Eindhoven brengt met Microsoft systeem dat fouten voorspelt

EINDHOVEN - Chipfabrikant NXP in Eindhoven gaat samen met Microsoft een systeem op de markt brengen dat automatisch afwijkingen en storingen in apparaten voorspelt, detecteert en meldt via internet. Het systeem, dat deze week wordt gedemonstreerd op een beurs in Seattle in de VS, bevat chips en sensoren van NXP, die werken op het Azure systeemsoftware van Microsoft. 

De oplossing van de twee bestaat uit een energiezuinige systeemmodule met chips van NXP en een set van sensoren die samen afwijkingen en storingen in apparaten kunnen detecteren en voorspellen. Gedetecteerde afwijkingen worden via internet naar de gebruikers gestuurd, die vaak preventief kunnen ingrijpen. Het voorspellend onderhoud bevat ook systemen om draaiende componenten te controleren en aanwezigheid- en inbraakdetectie.

Volgens Dennis Cabrol van NXP kunnen het voorkomen van fouten en het stilstaan van apparaten voor reparatie de productiviteit flink verhogen. „We hebben voor Microsoft als partner gekozen om de kracht van zijn Azure software te kunnen combineren met onze lokaal werkende technologie. Door op die manier onze systemen te koppelen aan internet dragen we bij aan het mogelijk maken van het internet der dingen bij het onderhoud van apparaten.”