Volledig scherm
© Fotowerk

NXP in Eindhoven degelijker volgens kredietbeoordelaar Moody's

EINDHOVEN - Chipfabrikant NXP is volgens de Amerikaanse kredietbeoordelaar Moody's financieel degelijker geworden. Het Eindhovense bedrijf heeft de status Baa3 gekregen, beter dan de status Ba1 die het tot nog toe had. 

De hoogste status is de ‘triple A’ (Baaa) welke volgens Moody's voor NXP in stapjes haalbaar is als de resultaten verder worden verbeterd. Een goede beoordeling kan het vertrouwen van beleggers vergroten en de mogelijkheden tot het verwerven van kapitaal tegen lage kosten verbeteren.

Volgens Moody's is tot de opwaardering besloten dankzij de sterke positie van NXP als het gaat om vrije liquide middelen (kasgeld) en heldere financiële beleid. De groeimogelijkheden met chips voor auto's en mobiele telefoons bij NXP blijven volgens Moody's intact, ondanks onzekerheid door de handelsruzie tussen de VS en China. 

Marktleiderschap

Moody's  is zeer positief over het marktleiderschap van NXP op het gebied van autochips met microcontrollers, sensors en vermogensregelaars. Op die gebieden heeft NXP een sterke onderhandelingspositie ten opzichte van haar klanten. Ook ziet de kredietbeoordelaar een goede risicospreiding tussen chips voor auto’s, mobieltjes, zendmasten en industrie. Bovendien is de behoefte aan chips in de meeste van die marktsegmenten sterk groeiende.