Communicatie tussen auto's, ook met een truck ertussen. NXP en Hitachi gaan samenwerken aan datacommunicatie van auto's.
Volledig scherm
Communicatie tussen auto's, ook met een truck ertussen. NXP en Hitachi gaan samenwerken aan datacommunicatie van auto's. © NXP

NXP in Eindhoven en Hitachi laten auto's 'om de hoek kijken'

EINDHOVEN - NXP in Eindhoven gaat samen met het Japanse Hitachi voor diens thuismarkt producten ontwikkelen die datacommunicatie van auto's onderling en met de buitenwereld mogelijk maken.

In de nieuwe producten worden de modemchips van chipfabrikant NXP gecombineerd met een softwarepakket van technologieconcern Hitachi. Daarmee hebben de autofabrikanten in Japan een voorsprong als ze communicatiesystemen in hun nieuwe automodellen willen ontwikkelen. Omdat dit nieuwe product behalve met de frequenties in Japan, ook met die in Europa, de Verenigde Staten en Zuid-Korea uit de voeten kan, hoeven de fabrikanten maar één systeem te ontwerpen, dat werkt in alle belangrijke markten van de wereld.

De communicatiemogelijkheden van auto's zijn nodig om veiligheidsvoorzieningen en autonoom rijden mogelijk te maken. NXP zegt dat met diens systemen een auto om de hoek van de straat en achter vrachtauto's kan 'kijken'. 

Hitachi en NXP hebben al veel gezamenlijke klanten en willen die vanaf volgend jaar bedienen met een product dat allround te gebruiken is.