Volledig scherm
De nieuwe technologie onderdrukt storende geluiden en echo tijdens handsfree bellen. © NXP

NXP in Eindhoven maakt echo bij handsfree bellen in auto verleden tijd

EINDHOVEN - De lastige bijgeluiden die ontstaan bij het bellen met iemand in een auto behoren tot het verleden als het aan NXP ligt. 

De Eindhovense chipproducent meldt dat het een technologie voor echo-onderdrukking die al in gewone telefoons wordt gebruikt geschikt heeft gemaakt voor auto-systemen. De technologie wordt toegevoegd aan de autochips die naast vele andere functies handsfree bellen mogelijk maken. 

De echo ontstaat omdat de stem van de beller uit de luidspreker weer in de microfoon terug naar de beller gaat. Ook ruis, opgewekt door wind en banden zorgt voor verstoring van de communicatie. De nieuwe technologie van NXP onderdrukt deze geluiden, waardoor handsfree bellen volgens het bedrijf met minder verstoring gebeurt.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Wat vinden transporteurs van invoering van de spitstaks?
  PREMIUM

  Wat vinden transpor­teurs van invoering van de spitstaks?

  EINDHOVEN - Met het toenemen van het fileleed, vooral in de regio Eindhoven, lijkt het draagvlak voor het invoeren van rekeningrijden toe te nemen, ook in het bedrijfsleven. Uit een enquête van VNO-NCW bleek deze week dat een kleine meerderheid (53 procent) van de ondernemers in Noord-Brabant en Zeeland voorstander is van zo’n spitstaks, een tolheffing op belangrijke wegen. Het ED laat een voor- en tegenstander aan het woord.
 2. Bijna duizend spiegelhouders van VDL ETG Projects voor mega-telescoop in Chili
  PREMIUM
  VIDEO

  Bijna duizend spiegelhou­ders van VDL ETG Projects voor me­ga-telescoop in Chili

  EINDHOVEN - Astronomen en sterrenkundigen over de hele wereld kijken er naar uit. Scherpe beelden uit de verste uithoeken van het heelal gemaakt met de extreem grote telescoop (ELT) op een 3000 meter hoge berg in Chili. Maar voordat deze bijna een miljard euro kostende installatie van de Europese Zuidelijke Sterrewacht (ESO) in 2024 in gebruik wordt genomen, moet er veel werk verzet worden. Onder andere bij VDL ETG Projects in Eindhoven.