Volledig scherm
Communicatiechips van NXP zorgen voor contact binnen en buiten auto's. © NXP

NXP neemt leverancier van autocommunicatie over

EINDHOVEN - Chipfabrikant NXP in Eindhoven heeft het Amerikaanse Omniphy overgenomen. Dit bedrijf is leverancier van zogeheten ethernetsystemen, technologie om computerdata in de auto te verspreiden. Volgens NXP is deze vorm van snelle autocommunicatie nodig om zelfrijdende auto's mogelijk te maken.

NXP heeft zelf ook een uitgebreid scala aan netwerktechnologie voor in auto's maar zegt dat een combinatie met de producten van Omniphy de positie van het bedrijf op de markt voor autochips sterk verbetert. NXP maakt niet bekend wat de overnamesom van het bedrijf is. 

Omniphy is pas zes jaar oud, maar heeft in die tijd al producten ontwikkeld samen met enkele van de grootste op consumenten gerichte bedrijven die ethernet technologie op de markt brengen. De communicatietechnologie van Omniphy gecombineerd met die van NXP zorgt dat klanten in de auto-industrie voor alle ethernet communicatie bij NXP terechtkunnen.

  1. Omzet van Kulicke & Soffa in een dip, vertrouwen in groei blijft

    Omzet van Kulicke & Soffa in een dip, vertrouwen in groei blijft

    EINDHOVEN - Het in Singapore gevestigde Kulicke & Soffa (K&S) zag in het afgelopen kwartaal (tot 1 oktober) een flink lagere omzet van 185 miljoen dollar, tegen 216 miljoen in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Toch is topman Fusen Chen van het bedrijf, met daarin de voormalige Philips-divisie Assembléon en het Sioux-bedrijf Liteq, optimistisch. Hij heeft er alle vertrouwen in dat de groei in omzet van het bedrijf doorzet. Die is ook al zichtbaar in de jaarcijfers, het boekjaar eindigde op 1 oktober. De omzet was 889 miljoen dollar, tegen 809 miljoen in 2017. De netto winst liep wel flink terug naar 57 miljoen dollar, van 126 miljoen een jaar eerder.