Volledig scherm
© Fotowerk

NXP stopt deels met leveringen aan Huawei

EINDHOVEN - De Eindhovense chipfabrikant NXP stopt met het leveren van bepaalde producten aan Huawei. Het betreft chips die vallen onder de Amerikaanse sanctiemaatregelen tegen het Chinese concern.

,,We moeten ons houden aan internationaal geldende wet- en regelgeving en dus ook aan Amerikaanse regels", verklaart een woordvoerder van NXP. De chipfabrikant met hoofdkantoor in Eindhoven werkt wereldwijd. Ook in de Verenigde Staten heeft het bedrijf een vestiging.

NXP wil niets zeggen over de omvang van de producten die het niet meer levert. Producten die niet vallen onder de onlangs aangekondigde strengere maatregelen levert NXP nog wel. Het staken van de leveringen heeft geen effect op de werkgelegenheid bij NXP, voegt de woordvoerder toe.

Amerikaanse bedrijven mogen zonder toestemming van de overheid geen producten meer leveren aan Huawei, dat wordt verdacht van spionage. Ook de Amerikaanse chipbedrijven Qualcomm, Broadcom en Intel zouden leveringen aan Huawei hebben gestaakt. Google heeft de Android-licentie van Huawei ingetrokken.

Volledig scherm
© Fotowerk