Volledig scherm
Qualcomm heeft zijn bod op de aandelen van NXP met een maand verlengd. © ANP XTRA

Qualcomm verlengt bod op aandelen NXP uit Eindhoven

EINDHOVEN - Qualcomm heeft zijn bod op de aandelen van de Eindhovense chipfabrikant NXP met een maand verlengd.

Voor de overname door Qualcomm is nog maar 12,5 procent van de aandelen aangemeld. Het Amerikaanse concern wil ten minste 80 procent van de aandelen in handen hebben om de overname te kunnen doorzetten.

Het verlengde bod loopt tot 27 juli. Qualcomm maakte op 27 oktober 2016 bekend dat het NXP zou willen overnemen. De transactie zou naar verwachting  eind dit jaar worden afgerond.

 1. Wat vinden transporteurs van invoering van de spitstaks?
  PREMIUM

  Wat vinden transpor­teurs van invoering van de spitstaks?

  EINDHOVEN - Met het toenemen van het fileleed, vooral in de regio Eindhoven, lijkt het draagvlak voor het invoeren van rekeningrijden toe te nemen, ook in het bedrijfsleven. Uit een enquête van VNO-NCW bleek deze week dat een kleine meerderheid (53 procent) van de ondernemers in Noord-Brabant en Zeeland voorstander is van zo’n spitstaks, een tolheffing op belangrijke wegen. Het ED laat een voor- en tegenstander aan het woord.
 2. Bijna duizend spiegelhouders van VDL ETG Projects voor mega-telescoop in Chili
  PREMIUM
  VIDEO

  Bijna duizend spiegelhou­ders van VDL ETG Projects voor me­ga-telescoop in Chili

  EINDHOVEN - Astronomen en sterrenkundigen over de hele wereld kijken er naar uit. Scherpe beelden uit de verste uithoeken van het heelal gemaakt met de extreem grote telescoop (ELT) op een 3000 meter hoge berg in Chili. Maar voordat deze bijna een miljard euro kostende installatie van de Europese Zuidelijke Sterrewacht (ESO) in 2024 in gebruik wordt genomen, moet er veel werk verzet worden. Onder andere bij VDL ETG Projects in Eindhoven.