Volledig scherm
Werknemers in een fabriek van NXP in Nijmegen. © ANP XTRA

Qualcomm zoekt weg naar groen licht voor overname
NXP uit Eindhoven

EINDHOVEN - Qualcomm wil de Europese Commissie tegemoet komen om toestemming te krijgen voor de overname van NXP. Dat blijkt uit een formele stap die het Amerikaanse concern heeft gezet in de lopende procedure in Brussel. 

Qualcomm heeft daarvoor vorige week een document ingediend, zo valt te lezen op de website van de Europese Commissie. Welke concessies Qualcomm zou willen doen, is niet bekend. De Europese Commissie maakte in juni bekend een diepgaand onderzoek in te stellen naar de voorgenomen overname van de chipfabrikant met hoofdkantoor in Eindhoven. De Commissie vreest dat samengaan van de twee ondernemingen kan leiden tot hogere prijzen en beperktere innovatie in de chipindustrie. Wanneer het Brusselse onderzoek kan worden afgerond, is niet bekend. 

Of de voorgenomen overname van NXP slaagt, hangt ook af van de bereidwilligheid van aandeelhouders om het bod van 110 dollar per aandeel te accepteren. Tot dusver is maar een klein deel van de aandelen aangemeld. Gezien de huidige koers van ruim 114 dollar rekenen beleggers op verhoging van het bod.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven