Volledig scherm
Guido Dierick blijft als directeur Nederland bij NXP betrokken, maar stapt uit het managementteam.

Top van chipfabrikant NXP opgeschud; Guido Dierick doet stap terug

EINDHOVEN - Directeur NXP Nederland Guido Dierick doet een stap terug en stopt als lid van het managementteam van de Eindhovense chipfabrikant. Dat is onderdeel van een wijziging in het management, waarin Rudy Stroh uit het management verdwijnt en Kurt Sievers promoveert tot president, de eerste manager direct onder topman Rick Clemmer. Dierick wordt vervangen door Jennifer Wuamett, de eerste vrouw in het zeven personen tellende managementteam. 

Dierick heeft een carrière van 36 jaar bij eerst Philips Semiconductors en sinds 2006 NXP Semiconductors. Clemmer roemt hem bij zijn terugtreden als 'mijn vertrouwde partner in de historie van NXP' en zegt blij te zijn dat hij bij kan blijven dragen aan het succes van NXP als countrymanager. 

Het terugtreden van Rudy Stroh per 30 september heeft te maken met de veranderde organisatie van het managementteam. Stroh is leider van de divisie die chips voor veilige verbindingen maakt. Hij heeft volgens NXP besloten na negen jaar 'het volgende hoofdstuk van zijn carrière buiten het bedrijf te schrijven'. Clemmer zegt dat Stroh gedurende een transitieperiode nog zal samenwerken met hem en Sievers.

Nieuwe organisatiestructuur

De wijzigingen zijn volgens NXP ingegeven door een nieuwe organisatiestructuur waarin Kurt Sievers, die ook directeur NXP Duitsland is, alle NXP divisies overziet. Die andere structuur volgt volgens Clemmer logisch uit de ontwikkeling van de strategie van het bedrijf. „We versterken onze focus op beveiligde verbindingen voor de moderne auto, de industrie en het internet der dingen, terwijl we tegelijk actief blijven op de markten voor mobiele en communicatie infrastructuur. Met een vereenvoudigde organisatie, gericht op data analyse, zelflerende machines en geavanceerde services, kunnen we onze schaal optimaal benutten, bedrijven helpen samen te werken en onze overhead beperken.”