Volledig scherm
Lindsey Vonn (l) en Mikaela Shiffrin. © AFP

Shiffrin gelooft niet in afscheid Vonn

De Amerikaanse skiester Mikaela Shiffrin gelooft niet dat Lindsey Vonn in Pyeongchang voor de laatste keer heeft meegedaan aan de Olympische Spelen. De 33-jarige Vonn liet in Zuid-Korea verschillende keren doorschemeren dat ze waarschijnlijk voor het laatst haar opwachting heeft gemaakt bij de Spelen.

,,Het is grappig. Elke keer als ik iemand erover hoor praten is het steeds waarschijnlijk, misschien en we zullen wel zien, maar niet zeker. Ik ken Lindsey. Ik geloof haar niet'', zei Shiffrin.

De 22-jarige ski-ster wordt gezien als de opvolgster van Vonn. ,,Maar ik denk niet dat ik in haar voetsporen kan treden zoals ze het heeft gedaan. Ik heb er ook nog niet veel over nagedacht, want ik denk dat Lindsey nog niet klaar is. Ik zie mezelf het stokje nog niet overnemen.''

Ook de Italiaanse Sofia Goggia, olympisch kampioene op de afdaling, vindt dat Vonn door moet gaan. Ze nam met haar contact op om er bij haar op aan te dringen niet te stoppen. ,,Je bent een te grote kampioen. Je kunt je schema doseren en alleen afdalingen doen'', vertelde ze Vonn.