In 2007 hield de politie een grote drugscontrole op het Midden-Brabant College in Tilburg. Daarbij werden ook leerlingen gefouilleerd.
Volledig scherm
In 2007 hield de politie een grote drugscontrole op het Midden-Brabant College in Tilburg. Daarbij werden ook leerlingen gefouilleerd. © Marie-Therese Kierkels / pve

Podcast | ‘In een pauze van 20 minuten kan een scholier makkelijk aan coke komen’

Jongeren nemen drugs zoals hun ouders vroeger een biertje namen. Het is makkelijk te krijgen en een stuk goedkoper dan alcohol in de horeca. De ouders weten er vaak niet van. En als ze het al weten, kunnen ze niet goed helpen. In deze podcast over drugscriminaliteit in Brabant hoor je over het onderzoek naar drugsgebruik onder tieners. 

Op middelbare scholen is volop drugshandel, al zijn de meeste scholen daar niet open over. ,,Jongeren beseffen amper dat dit niet deugt, en dus ook niet mag”, zegt verslaggever René van der Lee. Verslaggever Maartje Spieksma ging langs bij jongerenwerkers, die hetzelfde ervaren. ,,Ik kan met zekerheid zeggen dat iedere jongere in de leeftijd van 14 tot 23 jaar minimaal één iemand kent die gebruikt of weet waar je het kunt halen. Dus je kunt ten alle tijde overal aankomen. Iedereen kan dat.”

Luister hier naar de nieuwe podcast over jongeren en drugscriminaliteit. Luister je graag je in eigen podcast-player? Dat kan op bijvoorbeeld Apple of Spotify, of zoek in je favoriete podcast-player op Drugscriminaliteit in Brabant