Burgemeester Paul Depla is aan het woord tijdens de debat-avond in de LocHal over de aanpak van ondermijnende criminaliteit in Brabant.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Paul Depla is aan het woord tijdens de debat-avond in de LocHal over de aanpak van ondermijnende criminaliteit in Brabant. © Dolph Cantrijn

Strijd tegen drugsindustrie winnen? ‘Criminelen hebben het volgende verdienmodel al klaar’

VIDEOTILBURG - In de Tilburgse LocHal draaide het maandagavond om de georganiseerde misdaad in Brabant. Een thema waarin de drie Brabantse kranten zich een jaar lang verdiepten. Belangrijkste vraag: is de strijd tegen de drugscriminaliteit te winnen? Het antwoord stemt somber.

‘Criminelen lachen zich rot als ze zien hoe weinig effectief wij erin slagen om zelfs bij heterdaad enig reëel vervolg te geven. Ze lopen vrij rond.’ Lucas van Houtert, hoofdredacteur van het Brabants Dagblad, zette het aan het einde van het grote ondermijningsdebat gisteravond maar eens stevig neer in de Tilburgse LocHal. Hij citeerde commissaris van de koning Wim Van de Donk, waarna de stelling volgde: de strijd tegen de drugsindustrie in Brabant is niet te winnen.