Volledig scherm
PREMIUM
Op het terras van De Watermolen van Opwetten heerst een heerlijke sfeer. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Aangenaam geroezemoes, eerlijke gerechten bij De Watermolen van Opwetten in Nuenen

RecensieNUENEN - Je krijgt wat je ziet bij De Watermolen van Opwetten, op je bord en om je heen. Ofwel niet al te ingewikkeld eten in een idyllisch decor. Alleen dat mariakaakje... Beoordeling 7,8.

De Watermolen van Opwetten, in het gelijknamige buurtschap bij Nuenen, ligt er liefelijk bij. Op een eilandje in de Kleine Dommel, in een schitterend natuurgebied tegen Eindhoven aan. De historie van de koren- en houtzaagmolen voert ongeveer duizend jaar terug. En nog altijd is hij in gebruik. Zo geeft een molenaar elke zondagmiddag uitleg. Op deze nostalgische plek ligt dus een restaurant-brasserie, waar wij neerzijgen aan een prima tafeltje, met schilderachtig uitzicht op fruitbomen en het riviertje. Fijn om te weten voor ouders, opa's en oma's: achter de hoge, groene schuttingen is ruimte voor kinderen om te spelen.

  1. Geen ruimte voor nieuwbouw sporthal naast of achter Hongerman in Nuenen

    Geen ruimte voor nieuwbouw sporthal naast of achter Hongerman in Nuenen

    NUENEN - Een nieuwe sporthal in Nuenen past niet volledig naast of achter de huidige accommodatie, zoals de gemeenteraad wenst. Huizen rondom sporthal de Hongerman staan té dichtbij om nieuwbouw volledig los van het bestaande gebouw te maken. Onderzoek door een architect in opdracht van de gemeente Nuenen heeft dat uitgewezen. Er resteren vooralsnog drie varianten waarbij de nieuwe sporthal voor een kleiner of groter deel op de huidige plek komt.