Volledig scherm
PREMIUM
In restaurant Olio is het vanavond gezellig druk. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Bij Olio in Gerwen kookt de chef Bourgondisch lekker

RecensieGERWEN - Aan de rand van het pittoreske Gerwen ligt restaurant Olio. Bij de naam Olio denken we al snel aan een trendy Italiaans restaurant. Mis! Pascal en Francis Janssen kozen de naam voor hun Frans mediterrane restaurant omdat het zo gemakkelijk over de tong gaat. Doet het eten dat ook? Beoordeling: 7,9

Het oude witgeschilderde pand is helder verlicht. Je staat bij binnenkomst vrijwel meteen in het restaurant. Een matglazen wand beschermt de gasten tegen de binnenkomende kou. Francis, de gastvrouw ontvangt ons allerhartelijkst. Op het donkerrode tapijt staan de tafels gedekt met tafellinnen met bruin leren stoelen er achter. Afrikaanse beeldjes staan in kasten langs de wanden. Enkele schilderijen van Jeanette Michiels geven de muren kleur. Er hangt een plezierige sfeer door de benadering van de gastvrouw naar de gasten.

  1. De productieve jaren van Van Gogh in Nuenen
    PREMIUM
    Video

    De productie­ve jaren van Van Gogh in Nuenen

    EINDHOVEN – Geboren in Zundert, leerling en student in Zevenbergen en Tilburg, brengt Vincent van Gogh zijn meest productieve tijd in Brabant door in Nuenen. Twee jaar werkt hij er, van december 1883 tot november 1885. Hij schildert en tekent er vooral wevers en boeren. Die zijn ook te zien op de tentoonstelling Van Goghs Intimi die vandaag, zaterdag, opent. Rond de opbouw van de grote expositie in het Noordbrabants Museum, maakten de drie Brabantse kranten een serie video’s.