Het is geen straf om Trees over de vloer te krijgen
Recensie‘Trees voor Thuis’, het twee sterrenmenu van De Treeswijkhoeve in Waalre, blijkt het antwoord op die vervelende coronadagen. Chef Dick Middelweerd tovert een bord vol kostelijke lente. Beoordeling: 8,2.
Delen per e-mail
Het is alweer enige tijd geleden dat we geïmponeerd werden door de kookkunsten van chef Dick Middelweerd in zijn fraaie restaurant De Treeswijkhoeve in Waalre. We voelden ons van het begin tot het einde van de avond in de culinaire twee Michelinsterren-watten gelegd. Dat ‘Trees voor Thuis’ - een gezonde maaltijdservice waarmee de chef al tien jaar aan de weg timmert - vandaag de dag een zeer belangrijk onderdeel van het restaurant is geworden, had hij niet kunnen bedenken. We kunnen gerust stellen dat de niet aflatende creativiteit van de chef ook buitenshuis weinig te wensen overlaat.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Toch geluidsonderzoek nodig naar mogelijke geluidsoverlast van nieuw horecapaviljoen Gat van Waalre
DEN HAAG/WAALRE – De gemeente Waalre zal toch nog wat moeten sleutelen aan het geplande natuurbelevingscentrum bij het Gat van Waalre, zo oordeelt de Raad van State. De horeca van het centrum levert mogelijk te veel geluidsoverlast op voor de bewoners van een naastgelegen appartementencomplex aan de Dijkbeemd. -
PREMIUMRecensie
Restaurant De Bout in Soerendonk heeft een fijn weekmenu
Ooit werd Soerendonk in het tv-programma Het leukste gat van Nederland verkozen tot leukste dorp. Maar er is ook veel lekkers in Soerendonk. Een attente lezer wees ons op de smakelijke keuken van restaurant De Bout. Beoordeling: 7,6. -
PREMIUM
Ondernemers maken massaal bezwaar tegen WOZ-waardes van bedrijfspanden: ‘Veel te hoog in coronatijd’
EINDHOVEN - In een crisis als deze ook nog worden overvallen door een flinke waardestijging van je pand, waardoor je meer belasting moet betalen. Het overkomt veel ondernemers, die daarom op grote schaal bezwaar maken tegen hun WOZ-waardes. ,,Veel ondernemers zijn erg boos.” -
PREMIUMRecensie
De take-awaymaaltijden van Uniek in Beek en Donk zijn 'tafelklaar'
Voor de take-awaygerechten van Eeterij Uniek in Beek en Donk hoeven we geen kookinstructie te volgen, alleen de tafel dekken volstaat. Jammer dat de vis wat te lang is gegaard, maar wat een heerlijke desserts! Boordeling 7. -
PREMIUMRecensie
Spaanse sfeer thuis met tapas van Rico uit Valkenswaard
Voor onvervalst Spaans eten hoef je niet naar Spanje. In Valkenswaard maken ze krakend vers gemaakte smakelijke hapjes. Wat dacht u van huisgemaakte ‘Fiesta croquetas’. Beoordeling: 7,9.
-
PREMIUMRecensie
De chef van de Zwaan in Geldrop serveert kolossale zeetong
‘Lang geleden dat ik zo’n lekkere tong gegeten heb!’ De Zwaan in Geldrop pakt in zijn Franse menu uit met een overheerlijk visgerecht en de tarte-tatin als een traditioneel slot. Beoordeling 7. -
PREMIUMRecensie
Restaurant Hung Ying in Eindhoven, een Chinees met traditie
EINDHOVEN - Wij zijn benieuwd naar het lunchmenu ‘Louis’ op de kaart van restaurant Hung Ying in Eindhoven. We worden duizelig van de hoeveelheid gerechtjes, te veel om op te noemen. We nemen u mee aan tafel. Beoordeling 7,6. -
PREMIUM
Brutale diefstal in volière van Steenselnaar: minimaal 50 siervogels weg. ‘Dit was mijn levenswerk’
STEENSEL - Peer Rombouts uit Steensel wachtte dinsdagmorgen een zeer onaangename verrassing toen hij zijn siervogels in de tuin wilde gaan voeren. Minimaal 50 vogels waren verdwenen en meegenomen door dieven. ,,Bijzondere soorten vogels met jongen, en zelfs nesten en eieren zijn weg.”