Bij het 't Boshuys eet je op een prachtige locatie.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij het 't Boshuys eet je op een prachtige locatie. © Fotomeulenhof/Bert Jansen

Of had de chef-kok van 't Boshuys in Best gewoon zijn dag niet?

RecensieBEST - De verse tagliatelle is een zompige boel, de sliptongetjes smaken naar karton, en waar is de bediening mee bezig ...? Maar bij 't Boshuys in Best zit je wel schitterend. Beoordeling: 5,9.

De kaart
Boshuys Borrelplank 14,95 euro; broodjes rond 10 euro; verrassingsmenu (drie gangen) 29,50 euro; voorgerechten van 10,50 tot 17,50 euro; hoofdgerechten van 15,50 tot 23,50 euro; nagerechten van 6,75 tot 7,50 euro.

In de prachtige omgeving van natuurgebied de Sonse Heide ligt, verscholen tussen de bomen, 't Boshuys. Het is vakantie en wij zochten een fijne plek om met de kinderen en kleinkinderen heen te gaan. Je hoopt dat deze momenten in hun geheugen gegrift blijven, ze over tig jaar zullen zeggen: weet je nog, oma ...?

We lopen een indrukwekkend groot, sfeervol, halfoverkapt terras tegemoet. Hondenbaasjes zullen de doggy-bar met waterbakken op verschillende hoogtes vast waarderen. Onze drie kleintjes hebben meteen de speeltuin in de smiezen en hangen in een mum van tijd boven in het speelkasteel. Wij zijgen neer. Op het drukbezette terras zit van alles door elkaar: ouders en grootouders met (klein)kinderen, verliefde stelletjes, stoere wandelaars. Bediening is ruimschoots aanwezig. Toch duurt het even tot iemand onze drankjes komt opnemen, en ook het serveren kost vervolgens veel tijd. Als we onze dorst eindelijk kunnen lessen, verschijnt opnieuw iemand bij onze tafel, met dezelfde bestelling. Foutje.