Volledig scherm
Archieffoto © Bert Jansen

Burgemeester Jorritsma wil nieuwe Pegida-demonstratie in Eindhoven ook verbieden

EINDHOVEN - Burgemeester Jorritsma van Eindhoven wil ook de voor zaterdag aangekondigde Pegida-demonstratie verbieden. Hij moet dat besluit alleen nog formeel met betrokken partijen afkaarten, zo maakte hij dinsdagmiddag bekend op het stadhuis.

De aanvraag om zaterdag te protesteren volgde op het verbod wat Pegida eerder kreeg van de burgemeester om donderdag te demonstreren. De burgemeester verbood maandag dat voorgenomen Pegida-protest, onder meer omdat hij niet kan garanderen dat het niet opnieuw uit de hand loopt, zoals op zondag 26 mei. 

Voorman Edwin Wagensveld van Pegida gaf al aan dat hij zal blijven proberen een nieuwe demonstratie in Eindhoven te houden. Die werd dus gepland voor zaterdag, maar ook dat mag niet dus niet doorgaan.

  1. Pinguïns bij kanaal in Helmond? Zwarte weduwe in Eindhoven? ‘Stadsmensen herkennen dieren niet meer’

    Pinguïns bij kanaal in Helmond? Zwarte weduwe in Eindhoven? ‘Stadsmen­sen herkennen dieren niet meer’

    EINDHOVEN - Zouden er echt pinguïns zitten bij het kanaal in Helmond, zoals iemand laatst doorgaf? Op de meldkamer van de Dierenambulance in Zuidoost-Brabant weten ze inmiddels wel beter. Ze krijgen hier meldingen van de gekste dieren in nood. ,,Het lijkt of vooral mensen uit de stad dieren niet meer herkennen‘’, zegt Pascale Attema van de meldkamer in Eindhoven. Samen met haar collega's zette ze de meest opvallende meldingen op een rij.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (5%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
6983 stemmen