Volledig scherm
De Pegida demonstratie in Eindhoven liep op 26 mei compleet uit de hand © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Pegida wil drie dagen demonstreren in Eindhoven

EINDHOVEN - Anti-moslimorganisatie wil volgende week drie dagen op rij demonstreren in Eindhoven. De gemeente bevestigt dat er een vergunning is aangevraagd voor dinsdag 11, woensdag 12 en donderdag 13 juni. 

De afgelopen aanvragen voor demonstraties werden afgewezen door burgemeester John Jorritsma. Die vond het risico op rellen zoals tijdens de eerste demonstratie op 26 mei te groot. Ook gaf hij aan sowieso geen protesten in de omgeving van de moskee of op andere drukke plekken in de stad toe te staan. Volgens Jorritsma zijn er signalen dat er een beweging tegen Pegida op gang wordt gebracht waarbij honderden tegendemonstranten naar Eindhoven zouden komen. 

Pegida geeft niet op

Pegida-voorman Edwin Wagensveld gaf meteen al aan dat hij zal blijven proberen een nieuwe demonstratie in Eindhoven te houden. Nu heeft hij dus een aanvraag gedaan voor drie dagen op rij. Volgens de woordvoerder van de burgemeester gaat Jorritsma in ieder geval het gesprek aan. Hij wil nog niet vooruitlopen op een besluit.

Eerder verbood Jorritsma een Pegida-demonstratie:

  1. Pinguïns bij kanaal in Helmond? Zwarte weduwe in Eindhoven? ‘Stadsmensen herkennen dieren niet meer’

    Pinguïns bij kanaal in Helmond? Zwarte weduwe in Eindhoven? ‘Stadsmen­sen herkennen dieren niet meer’

    EINDHOVEN - Zouden er echt pinguïns zitten bij het kanaal in Helmond, zoals iemand laatst doorgaf? Op de meldkamer van de Dierenambulance in Zuidoost-Brabant weten ze inmiddels wel beter. Ze krijgen hier meldingen van de gekste dieren in nood. ,,Het lijkt of vooral mensen uit de stad dieren niet meer herkennen‘’, zegt Pascale Attema van de meldkamer in Eindhoven. Samen met haar collega's zette ze de meest opvallende meldingen op een rij.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (5%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
6986 stemmen