Volledig scherm
Petitie overhandigd aan Yasin Torunoglu © Bert Jansen

Petitie tegen demonstratie van Pegida in Eindhoven 3.445 keer getekend en overhandigd aan wethouder

VIDEOEINDHOVEN - Een online-petitie tegen een betoging van het extreem-rechtse Pegida, zondag in Eindhoven, is vrijdag 3.445 keer ondertekend. De petitie is een initiatief van de organisatoren van een actie vrijdagmiddag op het Eindhovense Stadhuisplein, om half vier. De petitie is vrijdagmiddag overhandigd aan Yasin Torunoglu (PvdA), Wethouder van Wonen, Wijken, Ruimte en Burgerparticipatie.

De organisatoren vinden dat burgemeester John Jorritsma de door Pegida aangekondigde demonstratie moet verbieden. Als tegengeluid tegen het provoceren en treiteren door Pegida staat hun manifestatie vrijdagmiddag in het teken van tolerantie en inclusiviteit.

Ook de PvdA-fractie in de Eindhovense gemeenteraad dringt er bij de burgemeester op aan deze betoging te verbieden. ,,Het moet maar een keer afgelopen zijn met de provocerende houding van Pegida”, vindt fractievoorzitter Hafid Bouteibi. ,,Een dergelijke manifestatie past niet in de inclusieve stad die Eindhoven wil zijn.” 

Bekijk hier de demonstratie in Eindhoven van vorige week.

Volledig scherm
De Pegida-betoging afgelopen zondag in Eindhoven. © Fotopersburo van de Meulenhof bv
  1. Van Bommel vindt niet dat PSV is weggespeeld: ‘We hebben het zelf weggegeven’

    Van Bommel vindt niet dat PSV is wegge­speeld: ‘We hebben het zelf weggegeven’

    PSV-trainer Mark van Bommel vond na afloop van FC Utrecht-PSV niet dat zijn ploeg is weggespeeld. De 3-0 nederlaag kwam in de tweede helft tot stand. ,,We hebben het zelf weggegeven”, gaf hij onder meer aan. Hij was niet te spreken over de rode kaarten die Nick Viergever en Jorrit Hendrix pakten, maar gaf tegelijkertijd aan dat het hem zelf ook een aantal keren is overkomen. ,,Het mag alleen niet gebeuren.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (49%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
8970 stemmen