Volledig scherm

Dit zijn de 298 slachtoffers van de ramp met MH17

Op 17 juli 2014 stortte bij het Oost-Oekraïense dorp Hrabove een Boeing van Malaysia Airlines neer. Het toestel - vluchtnummer MH17 - was geraakt door een Buk-raket, volgens onderzoekers afgevuurd door pro-Russische separatisten in Donetsk. Alle 298 inzittenden - onder wie 196 Nederlanders -kwamen om. Hieronder een eerbetoon aan alle slachtoffers. 

Dit zijn de foto’s van de Nederlandse slachtoffers, hun eventuele buitenlandse partners en slachtoffers met een andere nationaliteit die in Nederland woonden, van wie de nabestaanden daar toestemming voor gaven. Daaronder staan alle namen van de overledenen van de MH17-ramp op alfabetische volgorde. 

Voor reacties, tips of herinneringen kunt u mailen naar mh17@ad.nl.

Volledig scherm
Volledig scherm
© AD
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
© AD
Volledig scherm
  1. Dit moet je weten over eerste dag MH17-proces: ‘Er was nog een Buk, maar die vloog in brand’
    video

    Dit moet je weten over eerste dag MH17-pro­ces: ‘Er was nog een Buk, maar die vloog in brand’

    In de rechtbank bij Schiphol is vanmorgen het MH17-proces begonnen. Waarom werd de vlucht van Malaysian Airlines op 17 juli 2014 uit de lucht geschoten en door wie? ,,Velen hebben lange tijd uitgekeken naar deze dag. Ten gevolge van de verschrikkelijke ramp in juli 2014 zijn 298 mannen, vrouwen en kinderen om het leven gekomen”, opende rechter Hendrik Steenhuis de zitting. Dit moet je weten van dag één.