Volledig scherm
Eindhoven PSV Kampioen 2017/2018. © Dave Hendriks

17 aanhoudingen verricht tijdens PSV-gekte in Eindhoven

EINDHOVEN - De politie heeft zondagavond in Eindhoven tijdens de festiviteiten vanwege het kampioenschap van PSV in totaal zeventien arrestaties verricht, onder andere voor openlijk geweld. 

Er waren 40.000 tot 50.000 personen in het centrum van Eindhoven. Zeventien daarvan kwamen in aanraking met de politie. Drie mensen kregen een gebiedsverbod opgelegd.

Vechtpartij

PSV behaalde zondag de 24e landstitel door een 3-0 zege op Ajax. Bij supporterscafé de Aftrap bij het Philips Stadion was het na de wedstrijd kort onrustig door een grote vechtpartij. Bij de vechtpartij is gestoken waardoor een man gewond raakte en naar het ziekenhuis moest. Voor betrokkenheid bij de vechtpartij zijn drie verdachten aangehouden.

Vuurwerk

Het Openbaar Ministerie legde drie mannen een gebiedsverbod op voor de huldiging van PSV maandag. Twee mannen uit Eindhoven en Schijndel kregen de maatregel opgelegd voor bezit van illegaal vuurwerk. Een Helmonder kreeg het gebiedsverbod omdat hij een bevel van de politie weigerde en een agent beledigde. Het gebiedsverbod betekent dat deze personen niet bij het stadion mogen komen, niet langs de route die de platte kar met de spelers door de stad maakt, en niet op het Stadhuisplein.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven