Volledig scherm
PSV is de kampioen van 2018. © ANP Pro Shots

Kampioen PSV dicht bij miljoenen aan prijzengeld, Champions League-bedragen fors omhoog

PSV is door de landstitel dicht bij minimaal 8 miljoen euro aan prijzengeld vanuit de UEFA, voor deelname aan Europese toernooien in seizoen 2018-2019. De kans is zeer groot dat PSV pas op 21 of 22 augustus hoeft aan te treden in de vierde (en laatste) voorronde, ook wel play-off genaamd, voor de Champions League. 

Dat laatste is het geval als de winnaar van de Champions League zich al voor de groepsfase van de Champions League heeft geplaatst via de eigen competitie. De kampioen van Nederland schuift dan een voorronde op, van de 3e voorronde naar de play-offs. 

Via die ronde is PSV al verzekerd van minimaal 8 miljoen euro aan prijzengeld. Deelname aan de play-offs levert geld op en betekent bovendien dat PSV sowieso deelneemt aan de groepsfase van de Europa League, als de play-off wordt verloren. Wint PSV de play-off, dan is het helemaal kassa. Plaatsing voor de groepsfase van de Champions League levert komend seizoen alleen al 15 miljoen euro op bij deelname. Daarnaast is een bedrag van 2,7 miljoen euro bij een overwinning te verdienen (dit was dit seizoen nog 1,5 miljoen euro) en 900.000 euro bij een gelijkspel (was 500.000 euro). 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

PSV