PSV-fans breken door hekken rond bomvol Stadhuisplein

videoEINDHOVEN - Tientallen supporters van PSV zijn maandagmiddag door de hekken rond het Stadhuisplein gebroken. Het plein is tijdens de huldiging van de kampioen bomvol. Er kon eigenlijk niemand meer bij.

Tientallen fans die niet op tijd op het plein konden komen, verzamelden zich bij het toegangshek voor de hulpdiensten, aan de achterkant van het Stadhuisplein. Ze duwden daar zo hard tegen de hekken dat ze omvielen. Erachter stond één beveiliger, die tevergeefs probeerde de hekken tegen te houden. 

De fans, van wie een paar hun gezicht bedekten, renden over de hekken heen. Ze staan nu tussen de andere supporters op het plein. De omheining is inmiddels weer gesloten. Na enige tijd kreeg de alleenstaande beveiliger hulp van collega's en politie. 

Volgens de gemeente Eindhoven is de situatie weer onder controle. In de stad zijn in totaal 65.000 mensen. Twee jaar geleden waren er 100.000 mensen op de been. Op het 18 Septemberplein zou nog plek zijn voor supporters. 

Volledig scherm
Fans breken door de hekken rond het Stadhuisplein. © Bart-Jan van Rooij
Volledig scherm
Fans breken door de hekken rond het Stadhuisplein. © Bart-Jan van Rooij
  1. Opeens wil iedereen naar de gesloten sauna in Prinsejagt: 'Ons filmpje is een wake-up call voor de eigenaar'
    Video+foto's

    Opeens wil iedereen naar de gesloten sauna in Prinsejagt: 'Ons filmpje is een wake-up call voor de eigenaar'

    EINDHOVEN - Drie jaar na het faillissement staat de sauna in Thermen Prinsejagt ineens weer volop in de belangstelling. Nadat op YouTube een filmpje verscheen waarin te zien is hoe het er nu bij ligt, ontving de politie meerdere meldingen over mensen die dit met hun eigen ogen wilden zien. Inmiddels is het pand afgesloten door eigenaar Jump XL, die er een trampolinepark van gaat maken.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven