Volledig scherm
Op het Stadhuisplein is het alle hens aan dek. © Jean Pierre Reijnen

Wil je bij de huldiging van PSV zijn? Kom op tijd

EINDHOVEN - Terwijl op nog geen 100 meter afstand PSV-fans uit hun dak gaan op het Stratumseind, wordt er op het Stadhuisplein al druk gewerkt aan het podium voor de huldiging. Een tip: wie er maandagavond bij wil zijn moet vroeg komen.

Exact 19.200 plekken zijn er te vergeven op het Eindhovense Stadhuisplein bij de huldiging, van landskampioen PSV, vanavond om zeven uur. Fans kunnen vanaf vanmiddag drie uur terecht op het plein. Als dat vol is gaat het op slot.

Voorafgaande aan de huldiging maken de staf en de spelers van PSV de traditionele rondrit op de platte kar door het centrum van de stad, om zich te laten toejuichen. Die rondrit begint om vijf uur, en gaat uiteraard van start bij het Philips Stadion, aan de kant van de Frederiklaan.

Nieuwe route

Er is deels sprake van een nieuwe route. Van het stadion gaat het via de St. Antoniusstraat naar de Willemstraat, de Vonderweg en de Mathildelaan naar het 18 Septemberplein. Daarna rijdt de kar met de spelers over de Vestdijk, de Geldropseweg, de Bilderdijklaan en de Wal naar het Stadhuisplein.

Omdat het Stadhuisplein vanavond bij lange na niet alle PSV-supporters kan herbergen, komen er speciaal voor de huldiging ook schermen op de Markt en het 18 Septemberplein te staan. Voorafgaande aan het vertrek van de platte kar is er in het stadion een programma rond het kampioensteam speciaal voor families met kinderen.

Om problemen tijdens de feestelijkheden zoveel mogelijk te voorkomen, geldt er een aantal veiligheidsmaatregelen. Zo is in de gehele Eindhovense binnenstad geldt vandaag een glas- en blikverbod. Het gemeentebestuur heeft Stadstoezicht opdracht gegeven nauwlettend toe te zien op handhaving van dat verbod. Hetzelfde geldt voor de illegale verkoop van drank, op straat en in cafetaria's.

Klimmen

Bij de vorige huldiging van PSV, in 2016, slaagden veel fans er in het overvolle Stadshuisplein te bereiken via de kant van de Dommel door daar over de hekken te klimmen. Ook daar zal nu extra gecontroleerd worden, zo laat een woordvoerder van het college van B en W weten.

Vanwege alle festiviteiten vanmiddag en vanavond en door de voorbereidende werkzaamheden zijn verschillende wegen in het centrum afgesloten voor doorgaande verkeer. De Wal is al vanaf 06.00 uur dicht. Ook de route van de platte kar zal tijdens de rondrit afgesloten worden voor alle verkeer. Bezoekers van het Inwonersplein in het Stadskantoor aan het Stadhuisplein kunnen vandaag nog tot half twaalf terecht.

Volledig scherm
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven