Supporters van PSV tijdens het duel in de voorronde met Apollon Limassol.
Volledig scherm
Supporters van PSV tijdens het duel in de voorronde met Apollon Limassol. © BSR Agency

Achterban vol vertrouwen naar eerste Europa League-duel: ‘PSV rekent af met Sporting’

uitslag pollVol vertrouwen reizen de PSV-supporters donderdagavond af naar het Philips Stadion voor het eerste groepsduel in de Europa League. Dat blijkt uit de uitslag van een poll op deze website. Meer dan driekwart van de deelnemers rekent op een overwinning van de Eindhovenaren. 

Donderdagavond treft PSV tijdens het officiële startschot van het Europese hoofdtoernooi Portugese topclub Sporting Portugal. Op de vraag wie van de twee aan het langste eind trekt, reageerden ruim drieduizend mensen. Maar liefst 78 procent van de deelnemers van de poll verwachten dat PSV een zege boekt. 

Slechts 12 procent denken dat de avond in mineur eindigt. Zij verwachten dat het elftal van Mark van Bommel op eigen veld onderuit zal gaan. Volgens 10 procent van de deelnemers van de poll eindigt het treffen met de Portugezen onbeslist. 

Poll

PSV - Sporting Portugal eindigt in een:

  • Overwinning voor PSV (78%)
  • Gelijkspel (10%)
  • Nederlaag voor PSV (12%)
3356 stemmen

Zo'n dertigduizend toeschouwers zullen de eigen tribunes van het stadion gaan bevolken. Naar alle waarschijnlijkheid zien zij PSV aan de wedstrijd beginnen met de volgende basiself: 
Zoet - Dumfries Baumgartl Viergever Boscagli - Rosario Ihattaren Hendrix - Bruma Malen Bergwijn.

  1. Een nooit voorziene krachtproef gaat onder leiding van Frans Janssen van start bij PSV

    Een nooit voorziene kracht­proef gaat onder leiding van Frans Janssen van start bij PSV

    Het hek om het Philips Stadion gaat vanaf dinsdag een aantal weken virtueel open: PSV start om negen uur in de morgen met de verkoop van seizoenkaarten. Een enorme krachtproef voor commercieel directeur Frans Janssen (48) en zijn verkoopteam. De komende periode moet blijken of PSV-supporters gevoelig zijn voor het aanbod dat onder supervisie van Janssen is neergelegd, met drie opties om hun kaart te verlengen.

PSV