Philip Ties verloor op zijn negende zijn moeder.
Volledig scherm
PREMIUM
Philip Ties verloor op zijn negende zijn moeder. © AWFoto.nl\Gertjan Kooij

Amateur Ties speelt tegen PSV op sterfdag van moeder, die opgroeide tegenover Philips Stadion

VEENENDAAL - Het bekerduel woensdagavond tegen PSV heeft voor Philip Ties een dubbele lading. Niet alleen groeide zijn moeder op tegenover het Philips Stadion, maar hij herdenkt woensdag ook haar sterfdag.

Ties (33) is een oude rot in het amateurvoetbal. Hij speelde bij een zevental clubs, voornamelijk op zaterdag, voordat hij afgelopen zomer de overstap van Spakenburg naar GVVV maakte. Maar hij is ook van jongs af aan PSV-fan.

Bij de middenvelder van de Veenendaalse club roept ‘Simply the Best’ van Tina Turner, de opkomst-tune van de Brabanders, nog altijd warme gevoelens op. Het bekerduel speelt zich deze woensdagavond echter af op het sportcomplex van GVVV in Veenendaal.

Quote

Het is 24 jaar geleden, maar ik sta er altijd bij stil. Apart dat ik precies op haar sterfdag tegen PSV speel.

Philip Ties

Speciaal

Voor Ties is het spelen tegen een profclub geen nieuwtje. ,,Met ACV speelde ik 4-4 tegen Heracles, bij HHC waren NEC en AZ de tegenstanders. Met Spakenburg speelde ik tegen Fortuna Sittard en met GVVV tegen Helmond Sport.’’

Toch stelde de voetballer een vakantie naar Spanje met een dag uit, om het bekerduel niet te missen. ,,Maar dat wil niet zeggen dat de wedstrijd tegen PSV één van de velen is. Het is voor mij een aparte wedstrijd, die speciale gevoelens oproept.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven