Volledig scherm
Tijdens PSV-NAC vieren Angelino en Luuk de Jong de 1-0. © BSR Agency

Angelino en De Jong leiden in PSV-klassement van het ED

Na wedstrijdblok vijf zijn Angelino en Luuk de Jong de leiders in het PSV-klassement dat het ED over het hele seizoen bijhoort. Het duo scoort allebei een 6,69 gemiddeld in alle duels. Daniel Schwaab staat derde, met en gemiddelde van 6,58. Hij blijft Nick Viergever en Steven Bergwijn nipt voor. 

Angelino en De Jong staan het hele seizoen al in de bovenste regionen van het klassement, dat over alle officiële duels wordt opgemaakt. Spelers krijgen een beoordeling zodra ze minimaal dertig minuten in een wedstrijd hebben meegedaan. Wie meer dan de helft van de wedstrijden een beoordeling kreeg, wordt in het klassement opgenomen. 

Bij PSV-Ajax kregen de PSV'ers gemiddeld het hoogste cijfer (7,4). De laagste cijfers werden uitgedeeld bij RKC-PSV. In het door PSV verloren bekerduel kwam het gemiddelde niet hoger uit dan 4,5. 

PSV-klassement van het ED, individueel. Tussen haakjes het aantal beoordelingen.*

Angelino: 6,69 (35) 
Luuk de Jong: 6,69 (35)
Daniel Schwaab: 6,58 (31)
Nick Viergever: 6,51 (35)
Steven Bergwijn: 6,45 (33)
Hirving Lozano: 6,41 (33)
Jeroen Zoet: 6,39 (35)
Pablo Rosario: 6,26 (33)
Denzel Dumfries: 6,20 (35
Jorrit Hendrix: 6,12 (33)
Gastón Pereiro 5,87 (27)

*De cijfers worden gegeven door de ED-redactie. PSV-supporter Joris Westerbeek zorgt al sinds 2012 belangeloos voor de verwerking. 

  1. Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Aan het rijtje clubs dat zich graag wil versterken met Steven Bergwijn kan opnieuw een grote naam worden toegevoegd. Sevilla FC heeft serieuze interesse in de 21-jarige aanvaller van PSV, die momenteel met zijn club in voorbereiding is op het treffen met FC Basel. Zaakwaarnemer Fulco van Kooperen wil de interesse niet bevestigen en praat niet over transfers totdat een deal is afgerond. Dat deed hij ook niet toen de door hem begeleide Joshua Brenet bij PSV werd verkocht.

PSV