Volledig scherm
Aziz Behich legt aan vanaf elf meter, maar mist. © AFP

Australië door in Azië Cup ondanks gemiste penalty Behich

Australië heeft zich met pijn en moeite geplaatst voor de kwartfinale van de Azië Cup. De titelverdediger won in Al-Ain na strafschoppen met 4-2 van Oezbekistan, het team van bondscoach Héctor Cúper.

Na 120 minuten spelen stond het nog altijd 0-0, waarna een strafschoppenserie de beslissing moest brengen. PSV-linksback Aziz Behich miste de tweede strafschop van Australië, maar doelman Mathew Ryan kon vervolgens twee penalty's stoppen. Daardoor won de ploeg van bondscoach Graham Arnold met 4-2. De Australiërs Mark Milligan, Robbie Kruse, Apostolos Giannou en Mathew Leckie schoten wel raak vanaf elf meter. Behich deed, net als zijn clubgenoot Trent Sainsbury, de gehele wedstrijd mee. 

Australië won vier jaar geleden in eigen land de Azië Cup. Australië speelt vrijdag in de kwartfinales tegen de Verenigde Arabische Emiraten. De gastheer van het toernooi was in de achtste finales te sterk voor Kirgizië: 3-2. Het winnende doelpunt viel in de eerste helft van de verlenging en kwam op naam van Ahmed Khalil. De invaller benutte een strafschop. Eerder vandaag won Japan met 1-0 van Saoedi-Arabië door een goal van Takehiro Tomiyasu na twintig minuten spelen. 

Twee van de vier kwartfinales waren al bekend: Vietnam - Japan en China - Iran.  

Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
Aziz Behich in duel met Dostonbek Khamdamov van Oezbekistan. © AP
Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
Graham Arnold. © Getty Images
Volledig scherm
© EPA