Volledig scherm
© BSR Agency

Bart Ramselaar geeft pep aan Jong PSV dat eenvoudig wint bij FC Volendam

Aan de hand van een uitstekend spelende Bart Ramselaar boekte Jong PSV vrijdagavond een ruime overwinning in Volendam: 0-3. De 22-jarige middenvelder valt bij het eerste elftal van PSV buiten de boot, maar wordt bij het beloftenelftal op handen gedragen en sprak met de voeten.

In de eerste helft maakte hij een foutje, waardoor FC Volendam eenmaal gevaarlijk werd. Verder kwam Ramselaar met een zeer overtuigend optreden en nam hij de formatie van Dennis Haar op sleeptouw. Dankzij een goed schot van de Amersfoorter ging Jong PSV met 0-1 rusten. Vanaf een meter of twintig schoot Ramselaar via de binnenkant van de paal raak. Daar had het niet bij hoeven blijven, want voor beide ploegen waren er genoeg kansen om te scoren. Voor de Eindhovenaren hadden Joël Piroe en Justin Lonwijk een extra goal kunnen maken en de Volendammers troffen twee keer het aluminium.

Prachtig hakje

Na rust zette Jong PSV even de zesde versnelling aan en werd de ploeg uit Noord-Holland een kwartier scheel getikt. Jong PSV scoorde daarin twee keer, via Zakaria Aboukhlal en Joël Piroe. Na een prachtig hakje van Justin Lonwijk kwam Aboukhlal in scoringspositie en hij haalde hard uit in de linkerhoek. Piroe wist met een vervaarlijk schot in de rechterhoek doel te treffen.

Via invaller Joey Veerman, die lang geblesseerd is geweest, kreeg FC Volendam weer wat grip op de wedstrijd. Hij kwam nog tot een fraai schot, dat over ging. Ook raakten de Volendammers nóg een keer het aluminium.

Bij Jong PSV speelde naast Ramselaar ook Dante Rigo van de A-selectie mee. Ze speelden als controlerende middenvelder, met Lonwijk in een meer offensieve rol in dezelfde linie. Jong PSV is door het resultaat in Noord-Holland terug op plek vier in de Keuken Kampioen Divisie. 

PSV