Basisklant Pereiro trefzeker bij eenvoudige zege Uruguay

VideoGastón Pereiro heeft zijn voeten laten spreken bij de nationale ploeg van Uruguay. De PSV’er luidde met de openingstreffer een simpele zege op Oezbekistan in (0-3).

Pereiro kan onder coach Mark van Bommel de laatste weken niet meer rekenen op een basisplaats bij PSV. Het aanstormende talent Mohamed Ihattaren (17) kreeg de laatste drie wedstrijden telkens de voorkeur. Bij Uruguay begon de spelmaker wél in de basis. Pereiro bekroonde het vertrouwen van bondscoach Óscar Tabárez met een doelpunt. Met een diagonale schuiver verschalkte hij al na zeven minuten de doelman van Oezbekistan.

Cristhian Stuani zorgde voor de overige twee doelpunten van Uruguay, waar Pereiro de negentig minuten  vol maakte. Het duel werd gespeeld in het Chinese Nanning in het kader van het toernooi om de China Cup.

Volledig scherm
Gastón Pereiro viert zijn doelpunt. © Getty Images
  1. Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Aan het rijtje clubs dat zich graag wil versterken met Steven Bergwijn kan opnieuw een grote naam worden toegevoegd. Sevilla FC heeft serieuze interesse in de 21-jarige aanvaller van PSV, die momenteel met zijn club in voorbereiding is op het treffen met FC Basel. Zaakwaarnemer Fulco van Kooperen wil de interesse niet bevestigen en praat niet over transfers totdat een deal is afgerond. Dat deed hij ook niet toen de door hem begeleide Joshua Brenet bij PSV werd verkocht.

PSV