Baumgartl na Europese uitschakeling PSV: ‘We moeten terug naar de basis’

Timo Baumgartl (23) stelde na de kansloze nederlaag tegen Sporting dat PSV terug naar de basis moet. ,,Het gaat niet om het systeem of de tactiek, maar om de basis. Als je drie goals tegen krijgt in één helft uit twee inworpen en een corner, gaat er iets niet goed”, zei hij.

De verdediger veroorzaakte zelf de strafschop waaruit de 4-0 viel. Hij was kritisch op zichzelf en ‘heel erg teleurgesteld’ in het resultaat. ,,We wilden dit en dat en hadden ook de eerste kans. Maar als je dan met 3-0 achter staat in de rust... Dat mag niet in zo’n grote wedstrijd.”

Of het inmiddels niet een mentaal probleem begint te worden? ,,Ik heb bij Stuttgart tijden als deze meegemaakt, dat je moeilijk wedstrijden wint. Je ziet hoe lastig het is om met een jong team uit zo’n periode te komen. We hebben alles geprobeerd, maar er gaat te veel fout.”

Vertrouwen

De van VfB Stuttgart overgekomen verdediger probeerde vooral ook positief te blijven, ondanks de bijna uitzichtloze situatie in de eredivisie - Ajax staat elf punten voor - en de uitschakeling in Europa. ,,We moeten niet aan de titel denken, maar vooral naar onszelf kijken en niet naar de tegenstanders. We moeten winnen en weer vertrouwen krijgen, dan zie je dat wij echt wel kunnen voetballen. Begin dit seizoen hadden we een goede periode, toen hebben we Sporting bijvoorbeeld verslagen”, zei hij donderdag in het Estadio José Alvalade.

Volledig scherm
Timo Baumgartl baalt na de afstraffing in Lissabon. © ANP Sport
  1. PSV moet zich ook in slechte tijden als een topclub gedragen

    PSV moet zich ook in slechte tijden als een topclub gedragen

    Het kon niet uitblijven. Zoals een beursgenoteerd bedrijf in turbulente economische omstandigheden een winstwaarschuwing afgeeft, zo moest ook de leiding van PSV deze week na een aantal belabberde sportieve prestaties met de billen bloot. In dit soort dingen is het zakenleven soms best te vergelijken met topsport. Wie zijn doelen niet haalt, legt verantwoording af aan aandeelhouders respectievelijk supporters. Falen is balen, het is niet anders.

PSV

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

  • Eens (77%)
  • Oneens (23%)
10163 stemmen